1 asm.
Gaminimas 20 min.
Reikia:
Salotoms:
100 g vištienos krūtinėlės
žiupsnelio druskos ir šviežiai grūstų pipirų
alyvuogių aliejaus
50 g įvairių salotų: šviežių špinatų, burokėlių lapelių, salotų „Lolo rosso“, „Radicchio“
1 pomidoro
1 šaukštelio kedro riešutų
2 juostelių karšto rūkymo kiaulienos šoninės
3 šaukštų žolelių padažo
saulėgrąžų ar žirnių daigų papuošti
Žolelių padažui (apie 300 g):
30 g šviežių petražolių
30 g šviežių krapų
30 g šviežių špinatų
20 g šviežių sultenių
10 g šviežių baziliko lapelių
žiupsnelio druskos ir šviežiai grūstų pipirų
2 šaukštų angliškų garstyčių
2 skiltelių česnako
300 g ypač tyro alyvuogių aliejaus
Paruoškite padažą:
1. Nuo prieskoninių žolelių nuskabykite viršūnėlės. Paruoštas žoleles perliekite verdančiu vandeniu.
2. Nuplikytas žoleles staigiai atšaldykite ir sudėkite į smulkintuvą. Taip pat sudėkite likusius produktus ir trindami palaipsniui supilkite alyvuogių aliejų. Trinkite, kol gausite žalsvą tirštą padažą.
Paruoškite salotas:
1. Šoninės juosteles sudėkite į sausą keptuvę ir pakepinkite iki traškumo. Traškučius nusausinkite.
2. Kedro riešutus pakepinkite keptuvėje kelias minutes iki gražios gintarinės spalvos.
3. Vištienos krūtinėlę iškepkite ant grotelių.
4. Į lėkštę sudėkite salotų lapelius, aplinkui gražiai išdėliokite pomidorų skilteles. Apibarstykite prieskoniais, apšlakstykite žolelių padažu.
5. Ant viršaus sudėkite iškeptą vištieną, pabarstykite kedro riešutais ir uždėkite šoninės traškučius.
6. Papuoškite žirnių ar saulėgrąžų daigais.
Comentários