Angliškos salotos pagal restoraną „Fortas“


Angliškos salotos pagal restoraną „Fortas“, vmg receptas

1 asm.

Gaminimas 20 min.


Reikia:

Salotoms:

  • 100 g vištienos krūtinėlės

  • žiupsnelio druskos ir šviežiai grūstų pipirų

  • alyvuogių aliejaus

  • 50 g įvairių salotų: šviežių špinatų, burokėlių lapelių, salotų „Lolo rosso“, „Radicchio“

  • 1 pomidoro

  • 1 šaukštelio kedro riešutų

  • 2 juostelių karšto rūkymo kiaulienos šoninės

  • 3 šaukštų žolelių padažo

  • saulėgrąžų ar žirnių daigų papuošti

Žolelių padažui (apie 300 g):

  • 30 g šviežių petražolių

  • 30 g šviežių krapų

  • 30 g šviežių špinatų

  • 20 g šviežių sultenių

  • 10 g šviežių baziliko lapelių

  • žiupsnelio druskos ir šviežiai grūstų pipirų

  • 2 šaukštų angliškų garstyčių

  • 2 skiltelių česnako

  • 300 g ypač tyro alyvuogių aliejaus

Paruoškite padažą:

1. Nuo prieskoninių žolelių nuskabykite viršūnėlės. Paruoštas žoleles perliekite verdančiu vandeniu.

2. Nuplikytas žoleles staigiai atšaldykite ir sudėkite į smulkintuvą. Taip pat sudėkite likusius produktus ir trindami palaipsniui supilkite alyvuogių aliejų. Trinkite, kol gausite žalsvą tirštą padažą.

Paruoškite salotas:

1. Šoninės juosteles sudėkite į sausą keptuvę ir pakepinkite iki traškumo. Traškučius nusausinkite.

2. Kedro riešutus pakepinkite keptuvėje kelias minutes iki gražios gintarinės spalvos.

3. Vištienos krūtinėlę iškepkite ant grotelių.

4. Į lėkštę sudėkite salotų lapelius, aplinkui gražiai išdėliokite pomidorų skilteles. Apibarstykite prieskoniais, apšlakstykite žolelių padažu.

5. Ant viršaus sudėkite iškeptą vištieną, pabarstykite kedro riešutais ir uždėkite šoninės traškučius.

6. Papuoškite žirnių ar saulėgrąžų daigais.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg