
10-12 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
120 g miltų
12 baltymų
1 šaukšto vandens
1 šaukšto citrinų sulčių
Žiupsnelio druskos
250 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
Kremui:
250 g maskarponės
70 g DANSUKKER cukraus miltelių
1 šaukšto DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
250 ml plakamosios grietinėlės
Spanguolių uogienės, apelsinų uogienės (papuošti)
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
2. Kruopščiai persijokite miltus, geriausiai – kelis kartus.
3. Baltymus plakite kartu su vandeniu, druska ir citrinų sultimis, kol ant paviršiaus susidarys putos, tuomet pradėkite palaipsniui berti DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“.
4. Per sietelį suberkite miltus, viską atsargiai ir greitai sumaišykite – nespauskite, tiesiog mentele tešlą maišykite iš apačios į viršų.
5. Sudėkite tešlą į neteptą ir nebarstytą formą ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 40 min. Patikrinkite, ar keksas iškepęs, mediniu iešmeliu.