Reikia:
Pagrindui:
120 g migdolų
6–7 datulės
1–2 šaukštai apelsinų sulčių
Žiupsnelis druskos
Kremui:
150 g anakardžių
½ citrinos sulčių
2 apelsinų sultys (riešutams užmerkti)
50 ml kokosų aliejaus
1–2 šaukštai agavų arba klevų sirupo
Maltos vanilės
1 apelsino žievelė (nutarkuota)
1. Riešutus užmerkite apelsinų ir citrinos sultyse. Geriausiai – per naktį.
2. Pagrindui sutrinkite datules ir migdolus. Dėl konsistencijai pilkite apelsinų sulčių, pagardinkite druska.
3. Pagrindą sudėkite į formą ir labai gerai suspauskite. Tai galite padaryti stiklinės dugnu.
4. Riešutus nusunkite, bet likusių sulčių kol kas neišpilkite. Riešutus sutrinkite trintuvu iki glotnios masės kartu su kokosų aliejumi. Tirštumą reguliuokite apelsinų sultimis.
5. Sudėkite likusius produktus ir sutrinkite iki glotnios masės. Supilkite ją į formą ant paruošto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą.
6. Palikite per naktį. Patiekite pabarstę trupintais riešutais.
Komentáře