Pica – 4 asmenims
Tešlai reikės:
7 g sausų mielių
1 šaukšto cukraus
300 ml šilto vandens
300 g kvietinių miltų
2 šaukštų grikių miltų „Malsena“
1 šaukštelio druskos
kelių šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus „Carletti“ („Assorti“)
Įdarui reikės:
150 g konservuotų smulkintų pomidorų
250 g „Kitchen me“ šviežių triušienos dešrelių
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
150 g mocarelos sūrio
50 g rūkytos kiaulienos šoninės
saujos džiovintų slyvų
kelių šviežių mėtų lapelių
šviežios aitriosios paprikos (pagal skonį)
Gaminimas (1 valanda):
Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.
Miltus permaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.
Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos padą ir patieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Picos padą ištepkite smulkintais pomidorais ir apibarstykite fermentiniu bei mocarelos sūriais.
Išdėliokite pjaustytas dešreles ir šonine apvyniotas slyvas. Kepkite iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7 min.
Kai iškeps, apibarstykite smulkintomis mėtomis ir aitriąja paprika.