top of page

Amerikietiška pica su slyvomis

Pica – 4 asmenims

Tešlai reikės:

7 g sausų mielių

1 šaukšto cukraus

300 ml šilto vandens

300 g kvietinių miltų

2 šaukštų grikių miltų „Malsena“

1 šaukštelio druskos

kelių šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus „Carletti“ („Assorti“)

Įdarui reikės:

150 g konservuotų smulkintų pomidorų

250 g „Kitchen me“ šviežių triušienos dešrelių

100 g tarkuoto fermentinio sūrio

150 g mocarelos sūrio

50 g rūkytos kiaulienos šoninės

saujos džiovintų slyvų

kelių šviežių mėtų lapelių

šviežios aitriosios paprikos (pagal skonį)

Gaminimas (1 valanda):

  1. Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.

  2. Miltus permaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.

  3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.

  4. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos padą ir patieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  5. Picos padą ištepkite smulkintais pomidorais ir apibarstykite fermentiniu bei mocarelos sūriais.

  6. Išdėliokite pjaustytas dešreles ir šonine apvyniotas slyvas. Kepkite iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7 min.

  7. Kai iškeps, apibarstykite smulkintomis mėtomis ir aitriąja paprika.

Naujausi įrašai

bottom of page