Alfo kulinarinės idėjos, ką įdomaus pagaminti iš kriaušės

Ar pažįstate nors vieną žmogų, kuris pasakytų, kad kriaušė yra mėgstamiausias jo vaisius? Na, gal vienas kitas. Tačiau kriaušė yra kone nepamainomas ingredientas, jeigu turite noro išbandyti įvairiausius gurmaniškus skonių maršrutus.

Tobulas klasikinis derinys, kurį kaip kokį Romos Koliziejų žino visi, yra kriaušė ir Serano kumpis. Tačiau Alfas kviečia pasimėgauti kur kas mažiau išvaikščiotais ir gan egzotiškais kriaušės skonių maršrutais.


ką gaminti iš kriaušės, Alfo patarimai
Shutterstock.com nuotr.


1. Geriausi kriaušės draugai skonių kelionėje yra spanguolės, bruknės, obuoliai, apelsinai, citrinos, šilauogės. Tad jeigu ruošiatės kepti pyragą, drąsiai eksperimentuokite su šiais deriniais. Taip pat kriaušė labai tinka morkų pyrage.


2. Kriaušė puikiai paskanina rytinę košę ir ne tik avižų ar ryžių, bet ir grikių. Kriaušę supjaustykite gabaliukais, šiek tiek pakepkite svieste, pabarstykite žiupsniu cinamono ir patiekite su grikiais.




3. Kriaušę mėgsta įvairiausi troškiniai – žuvies ir jūrų gėrybių, vištienos ir pan. Tik reikia nepamiršti, kad kriaušė į troškinį dedama jam jau bebaigiant troškintis. kad per daug neištežtų, Turėkite omenyje, kad vienos kriaušės yra kietesnės, kitos minkštesnės.


4. Kriaušė tinka ruošiant morkų, salierų salotas.


5. Iš kriaušių galima paruošti nuostabų čatnį. Kriaušė yra pakankamai saldi, todėl reikėtų ją derinti su rūgštesniais vaisiais ir uogomis, paminėtomis 1 punkte. Iš prieskonių tinka muskatas, imbieras, kardamonas, čili pipiras, laimo lapeliai, gvazdikėliai.