Kokias asociacijas jums kelia obuolys? Turbūt didžiajai daugumai ypač rudenį jis pirmiausia asocijuojasi su obuolių pyragu. Rudenį visi nori obuoliais ir cinamonu kvepiančių namų.
Tačiau obuolys tinka ne tik pyragams. Alfas šįkart dalinasi idėjomis ne apie obuolius pyraguose, o apie tai, kur dar kitur juos galima labai skaniai sudėti.
Obuoliai yra saldžiarūgščiai, todėl labai tinka gardinti salotas, tik svarbu juos tinkamai pjaustyti. Man labiausiai patinka šiaudeliais supjaustyti obuoliai deriniuose su morkomis, salierias, pastarnokais, kaliaropėmis ir pan. Daržoves pagardinkite actu, medumi, druska, pipirais ir turėsite nuostabias salotas.
Obuoliai – superinis garnyras prie įvairiausių patiekalų, ypač šviesios mėsos: vištienos, kalakutienos, triušienos ir pan. Pašlakstykite pjaustytus obuolius mėgstamu aliejumi, apibarstykite kmynais, druska, pipirais ir pakepkite orkaitėje 10-15 minučių, kol suminkštės, bet neišglebs. Obuolių garnyro receptą rasite čia.
Obuolys dera įvairiausiuose įdaruose, pavyzdžiui, karštų sumuštinių. Tad jeigu ruošiate karštą sumuštinį ar tortiliją su vištiena, galite dėti ir keptą obuolį: kreminė kepto obuolio konsistencija ir saldžiarūgštis skonis čia labai tinka. Receptas čia.
4. Pasigaminkite obuolių acto. Receptas čia.
5. Obuolienę žino visi, bet jeigu ją praturtintumėte morkomis, salierais, paskanintumėte čili pipirais, kardamonu, kalendromis ir kitais aštriais prieskoniais, gautumėte gausime nuostabų pagardą prie sūrio ir šviesių mėsų. Čatnio receptas yra čia.
6. Obuoliai sriuboje? Žinoma. Jie taip pat labai tinka į šiltus rudeninius troškinius. Kai tokį virtiste, nepamiškite įmesti bent kelias obuolių skilteles: jos suteiks kremiškumo ir gaivaus skonio. Sriubos su obuoliais receptas laukia čia. Rudeniško troškinio receptą rasite čia.
7. Obuolių sultys yra labai skanu, bet vis dar nelabai populiaru iš jų gaminti naminį limonadą. O receptas yra neįtikėtinai paprastas: 1 l sulčių maišomos su 1 l gazuoto mineralinio vandens. Dar galite pagardinti cinamonu.
8. Nepamirškite, kad obuolys tinka rauginimui. Galima paraugti ir valgyti jau po kelių dienų, o galima paraugus išlaikyti visą žiemą. Kaip teisingai rauginti obuolius ir kitus vaisius bei daržoves jau greitai sužinosite naujo sezono #Alfobandymųstotis laidose.
Sėkmės ir skanaus!
Comments