Kartais norisi kitokio, išskirtinio „burgerio“. Šis bus būtent toks, nes jam nereikės jokios mėsos!
Laidą #Alfasvienasgamtoje žiūrėkite čia
Grybainiui pagaminti reikia:
4–5 ekologiškų AUGA Grill pievagrybių
1 vidutinio pomidoro
1 česnako skiltelės
1 nedidelės aitriosios paprikos
Ryšulėlio krapų
Ryšulėlio petražolių
Ryšulėlio svogūnų laiškų
1 nedidelio gabaliuko kietojo sūrio
2–3 šaukštų majonezo
1 saujos TALER traškučių su bananais
BASSO purškiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus
2 šaukštų SUSLAVIČIAUS salotų padažo su česnakais ir alyvuogių aliejumi
2 VILNIAUS DUONOS mėsainių bandelių „Brioche“
1 saujos špinatų lapų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Ekologiškus AUGA Grill pievagrybius perpjaukite skersai per pusę, pomidorą supjaustykite griežinėliais, česnaką, aitriąją papriką, krapus, petražoles ir svogūnų laiškus susmulkinkite. Sūrį supjaustykite smulkiais gabaliukais.
Smulkintą česnaką, aitriąją papriką, krapus, petražoles ir svogūnų laiškus suberkite į maisto smulkintuvą, dėkite majonezą ir sutrinkite iki vientisos gražios masės.
TALER traškučius su bananais sutrupinkite, sudėkite į keptuvėlę arba karščiui atsparų indą, pabarstykite pjaustytu kietuoju sūriu ir kepkite uždarytoje įkaitintoje BIG GREEN EGG kepsninėje 3–4 min., kol sūris išsilydys ir traškučiai gražiai apskrus.
Pievagrybius apipurkškite BASSO purškiamu ypač tyru alyvuogių aliejumi, pabarstykite pipirais ir kepkite įkaitintame grilyje po 2 min. iš kiekvienos pusės, kol iškeps, apskrus ir suminkštės. Grybams iškepus, užpilkite juos SUSLAVIČIAUS salotų padažu su česnakais ir alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir išmaišykite.
Įkaitintame grilyje apkepkite VILNIAUS DUONA mėsainių bandeles „Brioche“ iš kiekvienos pusės po maždaug 30 sekundžių arba, kol gražiai apskrus. Ant apatinės skrudintos bandelės vidinės pusės tepkite gamintą žolelių majonezą, dėkite špinatų lapelius, pomidorus, keptus pievagrybius, traškučius užkeptus sūriu, žolelių majonezo ir uždėję viršutinę mėsainių bandelę patiekite.
Skanaus!