Alaus ir sūrio sriuba
- 2020-02-26
- 1 min. skaitymo

2 asm.
Gaminimas 30 min.
Reikia:
2 šalotinių svogūnų
10-12 nuvalytų česnako skiltelių
30 g aliejaus
100 g pievagrybių
30 g sviesto
750 ml nealkoholinio alaus
150 ml grietinėlės
1 sultinio kubelio
1 šaukštelio kario
1 šaukštelio raudonosios paprikos
2 lauro lapų
100 g gouda tipo sūrio
50 g kietojo sūrio
Druskos
1. Supjaustykite smulkiai česnaką ir šalotinius svogūnus. Pakepinkite juos aliejuje kartu su prieskoniais ir lauro lapais, kol svogūnai taps gražios auksinės spalvos. Įdėkite sviestą ir supjaustytus griežinėliais pievagrybius. Trumpai pakepkite ir supilkite grietinėlę.
2. Alų nugarinkite iki pusės kiekio kartu su lauro lapu ir supilkite viską į sriubą. Sultinio kubelį ištirpinkite karštame vandenyje, supilkite į sriubą, išmaišykite.
3. Sudėkite sūrį, išmaišykite ir sutrinkite viską trintuvu. Patiekite pabarstę tarkuotu kietuoju sūriu.