Alaus ir sūrio sriuba


Alaus ir sūrio sriuba, vmg receptas

2 asm.

Gaminimas 30 min.


Reikia:

  • 2 šalotinių svogūnų

  • 10-12 nuvalytų česnako skiltelių

  • 30 g aliejaus

  • 100 g pievagrybių

  • 30 g sviesto

  • 750 ml nealkoholinio alaus

  • 150 ml grietinėlės

  • 1 sultinio kubelio

  • 1 šaukštelio kario

  • 1 šaukštelio raudonosios paprikos

  • 2 lauro lapų

  • 100 g gouda tipo sūrio

  • 50 g kietojo sūrio

  • Druskos

1. Supjaustykite smulkiai česnaką ir šalotinius svogūnus. Pakepinkite juos aliejuje kartu su prieskoniais ir lauro lapais, kol svogūnai taps gražios auksinės spalvos. Įdėkite sviestą ir supjaustytus griežinėliais pievagrybius. Trumpai pakepkite ir supilkite grietinėlę.

2. Alų nugarinkite iki pusės kiekio kartu su lauro lapu ir supilkite viską į sriubą. Sultinio kubelį ištirpinkite karštame vandenyje, supilkite į sriubą, išmaišykite.

3. Sudėkite sūrį, išmaišykite ir sutrinkite viską trintuvu. Patiekite pabarstę tarkuotu kietuoju sūriu.


Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg