4 asm.
Gaminimas 10 min.
Virimas 15 min.
Reikia:
600 g šviežių (arba šaldytų) žirnelių
1 nedidelė cukinija
1 šaukštas aliejaus
1 nedidelio poro baltoji dalis
500 ml daržovių nuoviro
300 g kokosų pieno
Žiupsnelis cukraus
Druskos
½ šaukštelio tarkuoto imbiero
1 labai maža aitrioji paprika
Smulkiai supjaustykite porą, pabarstykite žiupsneliu cukraus ir pakepinkite aliejuje, bet neperkepkite – svogūnai neturi smarkiai apskrusti.
Cukiniją supjaustykite pusžiedžiais ir pridėkite prie poro. Pašildykite.
Porą ir cukiniją perdėkite į puodą, supilkite nuovirą ir kokosų pieną, suberkite žirnelius ir virkite: jei žirneliai šaldyti – 4–5 minutes nuo užvirimo, jei žirneliai švieži – apie 15–20 minučių.
Įberkite imbiero, druskos, pipirų ir viską sutrinkite trintuvu. Jei reikia, sriubą galite praskiesti daržovių nuoviru.
Skanaus!
Comments