Akiplėšiškai vasariška: pertrinta žirnelių sriuba su cukinija


trinta žirnelių sriuba su cukinija, idėja pietums, greitos vakarienės, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm.

Gaminimas 10 min.

Virimas 15 min.


Reikia:

  • 600 g šviežių (arba šaldytų) žirnelių

  • 1 nedidelė cukinija

  • 1 šaukštas aliejaus

  • 1 nedidelio poro baltoji dalis

  • 500 ml daržovių nuoviro

  • 300 g kokosų pieno

  • Žiupsnelis cukraus

  • Druskos

  • ½ šaukštelio tarkuoto imbiero

  • 1 labai maža aitrioji paprika

  1. Smulkiai supjaustykite porą, pabarstykite žiupsneliu cukraus ir pakepinkite aliejuje, bet neperkepkite – svogūnai neturi smarkiai apskrusti.

  2. Cukiniją supjaustykite pusžiedžiais ir pridėkite prie poro. Pašildykite.

  3. Porą ir cukiniją perdėkite į puodą, supilkite nuovirą ir kokosų pieną, suberkite žirnelius ir virkite: jei žirneliai šaldyti – 4–5 minutes nuo užvirimo, jei žirneliai švieži – apie 15–20 minučių.

  4. Įberkite imbiero, druskos, pipirų ir viską sutrinkite trintuvu. Jei reikia, sriubą galite praskiesti daržovių nuoviru.


Skanaus!


Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg