Airiška sodos duona


Airiška sodos duona, vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

8-10 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 50 min.

Orkaitės t-ra 195 °C


Reikia:

  • 420 g KAUNO GRŪDAI viso grūdo kvietinių miltų

  • 1 nubraukto šaukšto druskos

  • 1 šaukšto rudojo cukraus

  • 1 šaukštelio sodos

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 75 g šalto sviesto

  • 350 ml natūralaus jogurto

  • Miltų (pabarstyti)

1. Duonai suberkite KAUNO GRŪDAI viso grūdo kvietinius miltus, druską, cukrų, sodą ir kepimo miltelius į trintuvo indą, sudėkite šalto sviesto gabaliukus ir sutrinkite.

2. Sudėkite mišinį į dubenį, supilkite jogurtą ir išminkykite tešlą.

3. Padarykite rutulį, pabarstykite miltais iš viršaus, įpjaukite viršų kryžmai.

4. Šaukite į įkaitintą iki 195 °C orkaitę. Kepkite 50 min.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg