Aguonų vyniotinis


Aguonų vyniotinis, vmg receptas

8-10 asm.

Gaminimas 2 val. 15 min.

Kepimas 45-50 min.

Orkaitės t-ra 175 °C


Reikia:

  • 1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės

  • 450 g miltų (~ 3 stiklinės)

  • 50 g ištirpinto sviesto

  • 100 ml šilto pieno

  • 100 g cukraus

  • 1 kiaušinis

Tešlai:

  • 1 šaukštas miltų

  • 1 šaukštas cukraus

  • 50 ml vandens

  • 30 g šviežių mielių

Įdarui:

  • 250 g ALVO aguoninio kepinių įdaro

  • 2 kiaušiniai

  • 50 g sviesto

  • Kiaušinio patepti

1. Mieles, vandenį, cukrų ir miltus, skirtus įmaišalui, sumaišykite ir palikite 15–20 min., kad mielės suaktyvėtų. Po to sudėkite visus likusius produktus, skirtus tešlai, ir gerai išminkykite. Palikite, kad išaugtų – maždaug 40 min. 2. Įdarui viską sumaišykite. 3. Tešlą padalinkite į tris dalis ir iškočiokite stačiakampius. Kiekvieno viduryje dėkite šaukštą įdaro juostą. Kiekvieną stačiakampį suvyniokite. Dėkite juos vienas šalia kito į pailgą kepimo formą. Uždenkite servetėle ir palikite augti valandai. 4. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Vyniotinį patepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite maždaug 45–50 min.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg