8-10 asm.
Gaminimas 2 val. 15 min.
Kepimas 45-50 min.
Orkaitės t-ra 175 °C
Reikia:
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
450 g miltų (~ 3 stiklinės)
50 g ištirpinto sviesto
100 ml šilto pieno
100 g cukraus
1 kiaušinis
Tešlai:
1 šaukštas miltų
1 šaukštas cukraus
50 ml vandens
30 g šviežių mielių
Įdarui:
250 g ALVO aguoninio kepinių įdaro
2 kiaušiniai
50 g sviesto
Kiaušinio patepti
1. Mieles, vandenį, cukrų ir miltus, skirtus įmaišalui, sumaišykite ir palikite 15–20 min., kad mielės suaktyvėtų. Po to sudėkite visus likusius produktus, skirtus tešlai, ir gerai išminkykite. Palikite, kad išaugtų – maždaug 40 min. 2. Įdarui viską sumaišykite. 3. Tešlą padalinkite į tris dalis ir iškočiokite stačiakampius. Kiekvieno viduryje dėkite šaukštą įdaro juostą. Kiekvieną stačiakampį suvyniokite. Dėkite juos vienas šalia kito į pailgą kepimo formą. Uždenkite servetėle ir palikite augti valandai. 4. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Vyniotinį patepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite maždaug 45–50 min.