Aguonų keksas


Aguonų keksas, vmg receptas

8-10 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 250 g ALVO aguoninio kepinių įdaro

  • 150 g miltų

  • 100 g sviesto

  • 100 g rudojo cukraus

  • 120 g skysto medaus

  • 50 g ALVO cukruotų spanguolių

  • 100 g ALVO graikinių riešutų

  • 50 g ALVO migdolų

  • 5 kiaušiniai

  • 100 g sutarkuoto juodojo šokolado

1. Verdančiu vandeniu užpilkite ALVO aguoninį kepinių įdarą. Palaikykite 5 min., nukoškite.

2. Sviestą išplakite kartu su cukrumi, po vieną nuolatos maišydami dėkite trynius. Sudėkite aguonas, medų, šokoladą, ALVO cukrintas spanguoles ir riešutus, miltus. Išmaišykite.

3. Išplakite baltymus, dalį baltymų sumaišykite su aguonų mase, po to dar įdėkite kelis šaukštus baltymų, vėl išmaišykite, galiausiai sumaišykite su likusiais baltymais. Atsargiai sukrėskite tešlą į formą ir kepkite 180 °C apie valandą.

4. Iš pradžių aušinkite formoje, po to – ant grotelių.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg