
Gaminimas 10 min.
Kepimas 50 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Reikia:
1 aštuonkojo
3–4 šaukštų raudonojo vyno acto
2 šaukštų aliejaus
žiupsnelio cukraus
žiupsnelio druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
šviežių čiobrelių
kelių lauro lapelių
1. Aštuonkojį nuplaukite ir įdėkite į gilų kepimo indą.
2. Apšlakstykite aliejumi ir actu, apibarstykite prieskoniais.
3. Kepkite apie 50 min. iki 170 °C laipsnių įkaitintoje naujojoje AEG daugiafunkcėje „ProCombi® Plus“ orkaitėje su 25 % garų funkcija.
4. Patiekite aštuonkojį su šviežių bulvių koše ir žalumynais arba paragaukite kepto aštuonkojo su spagečiais, pomidorų padažu ir daug bazilikų. Taip pat keptas aštuonkojis puikiai tinka sumuštiniams: skrudintą duoną apšlakstykite aliejumi, įtrinkite česnaku, uždėkite kelis griežinėlius cukinijos, aštuonkojo ir mango gabalėlius. Apibarstykite kalendra.