Mangas yra vaisių karalius. Universalus ir paprastas. Žinoma, turi būti prinokęs. Tad laikykite jį šalia obuolių ir bananų, šiukštu, ne šaldytuve. O kai jau bus prisirpęs tiek, kad spustelėję pirštu lengvai jį pažeisite, imkite ir gaminkite!
1. Mangą galima panaudoti gaminant lengvus padažus salotoms, kuriose dominuoja salotų lapai ir sūriai (pavyzdžiui, mocarela, feta). Sutrinkite mangą su alyvuogių aliejumi, vyno actu, pagardinkite druska ir pipirais.
2. Mangas labai tinka su sūriais. Pakaitinkite mango gabalėlius svieste keptuvėje, pagardinkite čili ir valgyti su šviežia burata ar mocarela. Receptas čia.
3. Prinokęs mangas puikiausiai tinka ledams ir šerbetams gaminti. Užšaldykite nuluptą ir gabalėliais supjaustytą mangą arba naudokite jį šaldytą, sutrinkite su grietinėle arba kokosų pienu ir daugiau jokių ingredientų nereikia, nes turite pasakiško skonio šerbetą!
4. Mangas pagyvins, suteiks lengvumo ir gaivos tradiciniam humusui. Tiesiog įtarkuokite ar įmalkite mangą į jau paruoštą humuso masę.
5. Iš mango galima ruošti skanius becukrius saldainius. Sutrinkite mangą, tyrę paskleiskite ant silikoninio padėklo arba sviestinio popieriaus ir džiovinkite orkaitėje 90 - 110 laipsnių temperatūroje. Kai išdžius, supjaustykite juostelėmis ir susukite į ritinėlius.
6. Mangas tinka skaninti pusrytines košes. Mangą sutrinkite, tyrę šiek tiek pakaitinkite: tobulas padažas užpilti ant košės, kuri akimirksniu tampa ne nuobodi, o ypatinga!
7. Nepamirškite, kad mangą kaip ir arbūzą galima kepti grilyje ir patiekti šalia vištienos, jūros gėrybių ir kitų grilyje ruoštų patiekalų. Nei mango, nei arbūzo kepant grilyje nulupti nereikia.
8. Mangas yra puikus kompanionas ir keptai vištienai. Supjaustykite mangą ketvirčiais ir pakepkite kartu su vištiena. Svarbu žinoti, kad mangas kepamas neilgai, panašiai tiek, kiek obuolys. Puikus garnyras kartu su keptomis morkomis ir česnaku: morkas ir mangus supjaustykite, viską sudėkite į skardą, šaukite į orkaitę ir kepkite.
9. Jeigu mėgstate kesadilijas, nepamirškite mango. Supjaustykite sūrį, keptą vištieną, mangą ir sudėję ant tortilijos pagardinkite mėgstamu padažu. Tortiliją perlenkite, apkepkite keptuvėje, supjaustykite ir ... skanaus!
10. Mangas tinka prie įvairiausių ceviche. Vilkešerio ir mango ceviche receptą rasite čia
11. Mangas tinka ir ant picos su vištiena. Jeigu italai matydami picą su ananasais raukosi ir pyksta, tai mangu džiaugiasi. Patikėkite, esu ne kartą vaišinęs!
12. Mangas „draugauja" su braškėmis, ananasu, avokadu, pomidorais, agurkais. Drąsiai eksperimentuokite!
Mangas yra toks universalus, kad galima naudoti gaminant praktiškai viską: drebučius, kremus, glotnučius ir t.t. Būkite drąsūs, mangas laukia Jūsų!
Skanaus!
コメント