Alfo idėjos, kaip įdaryti kiaušinius

Klasikų klasika. Vienų nemėgstami, kitų dievinami. Paprastai kone pirmieji dingsta nuo vaišių stalo. Taip, tai įdaryti kiaušiniai. Kiekviena šeimininkė turi savo receptą ir slaptus ingredientus, o Alfas dalinasi idėjomis, kurios praturtins jums jau žinomas įdarytų kiaušinių paslaptis.

Įdaryti kiaušiniai, Alfo patarimai
Nuotr. iš knygos „Gal pavalgom?"

1. Įdaryti kiaušiniai – tai patiekalas, paprastai „suvalgantis" po Velykų likučius margučius. Tačiau ilgai nedelskite: įdarytiems kiaušiniams gaminti patariu rinktis kiaušinius, kurie išvirti ne vėliau nei prieš 24 val, o likusius po Velykų stenkitės sunaudoti per kelias dienas. Virtus kiaušinius laikykite šaldytuve.

2. Išvirus kiaušinius galima šiek tiek apdaužyti jų lukštą ir pamerkti kiaušinį į karštą stiprią juodą arbatą, špinatų, burokėlių arba mėlynojo kopūsto sultis ir palaikyti apie valandą. Baltymas gražiai nusidažys, bus spalvotas ir tarsi marmurinis.

3. Kiaušinius, kuriuos norėsite įdaryti, galite perpjauti ir išilgai, ir perpus. Jeigu pjaunate perpus, nupjaukite šiek tiek kiaušinio apačios, kad įdarytas gerai stovėtų. Kad tilptų daugiau įdaro, baltymą iš vidaus galite atsargiai „paskaptuoti".


įdaryti kiaušiniai, receptas
VMG nuotr.

4. Kiaušinis mėgsta kremiškus dalykus. Skaniam įdarui pagaminti tinka įvairiausios su tryniu sumaišytos užtepėlės, trintas avokadas, majonezas.

5. Kiaušiniai dera su žuvimi. Jeigu mėgstate aitriau, rinkitės šprotus, jeigu norisi švelniau –konservuotą tuną, sūdytą ir rūkytą lašišą, karšto rūkymo skumbrę. Taip pat įdarui puikiai tiks kepta, virta arba parūkyta vištiena (aitresniam variantui), silkė, ikrai, agurkėliai, grybai.

6. Dalį įdaro ingredientų (pavyzdžiui, trynį ir žuvį) rekomenduoju sutrinti iki vientisos masės virtuviniu trintuvu, o kitą dalį, pavyzdžiui, agurkėlius ar grybus, itin smulkiai supjaustyti ar sukapoti. Įdarytas kiaušinis bus skanesnis, kai valgytojas jus skanaus produkto gabaliukus.

7. Įdarui gardinti taip pat tinka įvairiausios prieskoninės žolelės. Jas labai smulkiai supjaustykite ar pakapokite, kad jų sultys ir eteriniai aliejaus gerai sumaišytų, susijungtų su įdaru.


Įdarytas kiaušinis, Alfo receptas
VMG nuotr.

8. Jeigu įdarą mėgstate gardinti česnaku ar svogūnu, bet kiaušinius valgysite tik kitą rytą, rinkitės česnako ir svogūno granules, o ne šviežią daržovę. Šviežiu česnaku ar svogūnų gardinkite kiaušinius, jeigu netrukus juos ir patieksite.

9. Jeigu mėgstate parūkytų kiaušinių skonį, galite susiorganizuoti tokį net be grilio. Virtus kiaušinius reikės nulupti ir dar šiek tiek pavirti, atlikti keletą lengvų triukų, kuriuos rasite čia, o tada jau įdaryti norimu įdaru. Jeigu norite, kad baltymas būtų įdomesnės spalvos, pavirkite kiaušinius burokėlių sultyse.

10. Kad būtų įdomiau, įdarytus kiaušinius patiekite su dviem skirtingais įdarais. pavyzdžiui, viena kiaušinio puselė įdaryta vienokiu įdaru, kita – kitokiu. Valgytojai padėkos.


įdaryti kiaušiniai, receptas