Domantas Užpalis – daugiau kaip dvidešimties tarptautinių apdovanojimų laimėtojas ir šokolado meistras, kuris siūlo ypatingiausius, dažnai netikėtus šokolado ir maisto produktų derinius.
Prieš kiek daugiau nei ketverius metus D. Užpalio įkurta „Chocolate Naive“ – vienintelė Lietuvoje šokolado manufaktūra, kurioje šokolado gamyba apima visus procesus – nuo pupelių atrankos iki galutinio produkto pateikimo rinkai. Kokybiški ingredientai, pasaulinio lygio meistrystė ir netikėti skonių deriniai – tai, kas skiria „Chocolate Naive“ nuo kitų šokolado gamintojų.
Su vmgonline.lt skaitytojais D. Užpalis dalijasi, jo nuomone, geriausiais šokolado ir kitų maisto produktų deriniais.
7 PRODUKTAI, GERIAUSIAI DERANTYS SU ŠOKOLADU pagal D. Užpalį:
1. PRIESKONIAI. Dera praktiškai visi prieskoniai nuo juodųjų ir aitriųjų pipirų iki aromatingojo cinamono. 2. SŪRIAI. Įdomūs šokolado deriniai su įvairiais fermentiniais sūriais. 3. ALUS. Šokoladą ir alų vienija panaši gamybos technologija. Kai kurie gamybos procesai yra panašūs: fermentacija, skrudinimas. Šokoladui į porą ypač tinka tamsesni alūs, pavyzdžiui, stautas. 4. GRYBAI. Lietuviai mėgsta grybauti, o baravykas yra visų grybų karalius. Jei dar nebandėte, paragaukite „Chocolate Naive“ gaminamo tamsaus pieniško šokolado su baravykais. Šis šokoladas sukurtas tikriems šokolado gurmanams bei skonio nuotykių ieškotojams. 5. MĖSA. Geriausia žvėriena – šerniena. 6. KAVA. Šokoladas ir kava yra neišskiriami broliai. 7. RIEŠUTAI.
Comments