7 klausimai paslaptingajam konditeriui Vilder Vein ir jo sausainiai iš vos 2 ingredientų!

Justas norėjo būti menininkas, bet ėmė ir atsidūrė... šokolado fabrike, tiksliau, konditerijos ceche ir jau daugiau nei ketverius metus kuria iš šokolado, gamina desertus, juos puošia paties sugalvotomis dekoracijomis. Tuos mažus desertų spektaklius (nes taip ir yra!) pats ir fotografuoja.

7 klausimai labai paslaptingam ir labai talentingam Justui Mingėlai, socialiniuose tinkluose žinomam @VilderVein vardu.


1. Produktai, kurių visada yra Tavo šaldytuve ir kodėl jų ten visada yra?

Kai einu apsipirkti maisto produktų, mano prioritetas yra pienas. Ne dėl to, kad jį galima daug kur panaudoti, bet paprasčiausiai negaliu pradėti darbo dienos be balintos kavos man tai būtinybė. Antra, savo šaldiklyje visada turiu bent kelių rūšių šaldytų vaisių ar uogų, nes tai labai patogus planas B", jeigu nepavyksta rasti šviežių. Ir dar visada turiu grietinėlės, nes namuose eksperimentuoju su desertais.


2. Ką tau reiškia „kažkas skanaus“ kažką saldaus ar nesaldaus?

Taip sakydamas tikrai galvoju apie kažką saldaus, nors daugelis mano, kad konditeriai atsivalgę saldumynų. Tai netiesa. Ir tai tikrai neturi būti kažkas ypatingo ar prabangaus. Aš, pavyzdžiui, turiu didžiulę silpnybę vafliams ir ledams, tačiau jeigu turėčiau įvardinti vieną dalyką, kuriam niekada nepasakyčiau nenoriu“, tai būtų kruasanas! Šiltas, su daug sluoksnių, kokybiško sviesto skonio ir prie kavos! Kai tai gaunu, žinau – šiandien bus gera diena.



3. Desertu visada užbaigiamos šventės ir didelės, ir mažos. Koks desertas, skanėstas yra tobuliausias šventės užbaigimo akcentas pagal Tave? 

Tortas, manau, visada išliks mažų, ypač šeimyninių, švenčių akcentu. O kai žmonių skaičius tikrai didelis, vis labiau populiarėja individualių desertų arba mini desertų variantas. Desertas turi būti maloni akimirka, kuria galima pasimėgauti, todėl jis turi būti patrauklus, nes pirmiausia valgome akimis, ir, žinoma, pasidarome nuotrauką (juokiasi).

Kalbant apie skonį, tobuliausia, jeigu desertas leidžia patirti ne vien tik saldų pojūtį, juk jų galima išgauti tiek daug: gali būti ir trašku, ir švelnu, ir trapu, ir rūgštu, ir t. t.