7 klausimai jauniausiai kulinarinės laidos vedėjai Lietuvoje ir jos valgoma intriga helovynui

Ji yra ambicinga paauglė, jau dabar kantriai ir nuosekliai kurianti savo būsimą restoranų imperiją. Estelai tik trylika, o ji dalyvauja tarptautiniuose kulinarijos konkursuose, turi savo idėjų ir nuotraukų paskyrą instagrame, o dabar jau veda ir kulinarinę laidą Verdu ir kepu". Ji yra bene jauniausia kulinarinės laidos vedėja Lietuvoje!

7 klausimai Estelai ir jos valgomo siaubo receptas helovynui.


Estela Stubraitė, Verdu ir kepu
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

1. Ką būtina paragauti bent kartą gyvenime ir kodėl?

Norint pažinti pasaulį ir jo virtuves, svarbu paragauti nacionalinių įvairių šalių patiekalų. Nesvarbu, ar tai makaronai, ar kepta gyvatė, kiekvienam šefui būtų pravartu padegustuoti įvairiausių ir įdomiausių patiekalų.


2. Daugybė tėvų norėtų, kad jų paaugliai dažniau sukiotųsi virtuvėje. Kaip manai, kodėl virtuvė tavo amžiaus jaunuoliams – tokia tolima ir neįdomi?

Dažniausiai paaugliai nesidomi kulinarija, nes galbūt nežino, kaip tai įdomu, arba jiems nėra leidžiama improvizuoti. Tačiau vos gavus tokią galimybę, dažniausiai atsiranda susidomėjimas.


3. Turbūt stebi instagrame maisto blogerių paskyras. Kas tave įkvepia?

Per Instagram seku šefus, kurie turi daug patirties virtuvėje. Tai @alfasivanauskas @gordongram ir @jamieoliver. Šie trys šefai labiausiai įkvepia mane kurti.


4. Kokį geriausią patarimą esi gavusi apie virtuvę, maisto gaminimą?

Esu gavusi labai gerą patarimą: nebijoti eksperimentuoti. Jį gavau iš savo tėčio.


5. Svarbiausias įrankis virtuvėje?

Man svarbiausias įrankis yra šefo peilis, nes juo naudojuosi didžiąją dalį patiekalo gaminimo laiko.


Estela Stumbraitė, Verdu ir kepu