Dar tebeplakanti kobros širdis ar ruonio akių obuoliai. Nėra nieko, ko nesuvalgytų ar neparagautų amerikiečių televizijos žvaigždė ir knygų autorius Anthony Bourdain. Tačiau dėl tam tikrų priežasčių ir gravitacijos dėsnių lėktuvuose jis yra visiškai apatiškas maistui, praneša Bonappetit.com.
A. Bourdain atskleidžia, ką daryti ir ko vengti keliaujant:
1. Savo maistą, o ypač ant grilio ruoštus patiekalus, į lėktuvo saloną įsineškite tik tuo atveju, jei norite tapti labiausiai neapkenčiamu keleiviu.
2. A. Bourdain niekuomet nevalgo skrydžių metu, nes teigia dvejojantis, ar oro linijų maistas priverčia ką nors pasijausti geriau. Anot laidų vedėjo, žmonės valgo iš nuobodulio, o jam savo kelionės tikslą patinka pasiekti alkanam.
3. Atvykęs į miestą savo kulinarinę kelionę pradėkite ankstyvą rytą centriniame turguje. Čia galėsite pastebėti ne tik sezoninės virtuvės tendencijas, bet ir tai, kuo gyvena vietiniai.
4. Nesinaudokite minibaru savo viešbučio kambaryje. Jūsų strategija – sužinoti, kur alkoholiniais gėrimais mėgaujasi viešbučio darbuotojai.
5. Geriausias gatvės maisto kioskelis bus tas, prie kurio rikiuosis ilga vietinių eilė. Taip pat gero maisto pažadu laikykite angliško meniu nebuvimą.
6. Į viešbučio kambarį užsisakykite tik pusryčius (pavyzdžiui, kavą su raguoliu). Visa kita gali per daug nuvilti.
7. Kur turėtų baigtis kita jūsų kelionė? Libano sostinėje Beirute. Apsilankykite jūros gėrybių restoranuose, įsikūrusiuose Viduržemio jūros pakrantėje. Klaidžiodami gatvėse atraskite savąjį „shawarma“.
Nuotrauka Jeff Houck.
Comments