top of page

5 skanios vietos pagal Militą Daikerytę + sveikų blynų receptas

Vizažistė ir grožio salono „Studio M“ įkūrėja Milita Daikerytė pasakoja apie savo aistringą potraukį saldumynams, gardžias savaitgalio tradicijas su mama, išduoda, be kokio užkandžio jos neišviliotumėte į kiną, ir dalijasi mėgstamiausiomis Vilniaus vietomis, kur visada pavalgo ypač skaniai.

Tavo patarimas tiems, kurie nori dailesnių kūno linijų, bet to nori pasiekti sveiku keliu.

Gaminkite sau maistą patys, taip suseksite, kiek bei ko suvartojate, ir pabandykite jį ruošti garuose. Gal skamba ir labai liesai, bet iš tiesų garuose gamintas maistas, nuo žuvies iki daržovių, išeina gardus, sveikas ir sultingas. Kitas kelias – užsisakyti sveiką, subalansuotą maistą, kaip šiuo metu darau pati. Man kiekvieną rytą atveža visos dienos patiekalus, kurie neviršija tam tikros kalorijų normos, juose apstu visų reikalingų medžiagų. Tokia kontrolė padeda prižiūrėti figūrą, juk vienu metu buvau priaugusi svorio, daugiau nei 10 kg.

Dalykas, kurio nevalgai?

Mėsa.

Gardžios tradicijos pagal Militą…

Kiekvieną sekmadienį su mama turime ritualą – važiuojame ragauti Benedikto kiaušinių. Vykstame vis į kitą vietą, vertiname, lyginame. Labai smagu! O po to jau į kitą vietą su mama važiuojame valgyti kruasanų.

Tavo didžiausia nuodėmė?

Esu be galo didelė smaližė. Saldumynai, tikriausiai, vienintelis dalykas, kurio nepavyksta atsisakyti. Bet kai kasdien valgau subalansuotą maistą, tai ir ne tokie baisūs tie retkarčiais pasitaikantys saldėsiai. Kadangi pastaruoju metu pieno produktus pakeičiau produktais be laktozės, tai mėgaujuosi saldžiais veganiškais sūreliais, pudingais. Labai mėgstu itin saldžius desertus su karamele, daug šokolado. Kiekvienoje kavinėje paragauju kažko skanaus. Man net geriau suvalgyti kažką saldaus nei salotų ar dubenį sriubos.

Koks užkandis tau teikia didelį malonumą?

Dievinu spragėsius! Neretai į kiną einu vien tam, kad galėčiau paskanauti spragintų kukurūzų (juokiasi). Renkuosi, žinoma, saldžius.

Skanios vietos pagal Militą

"auGalybes" archyvo nuotr.

„auGalybes“ archyvo nuotr.


"auGalybes" archyvo nuotr.

„auGalybes“ archyvo nuotr.


„Chaika“

Mėgstu jaukias, mažas vietas, kur galiu pasijausti atitrūkusi nuo šurmulio ir darbinės aplinkos. Pavyzdžiui, veganiška desertinė „Chaika“. Ten niekada nesuklystu išsirinkusi bananinį pyragą.

„Chaika“ adresas: Totorių g. 7, Vilnius.

Vietoje kepta duona „Brioche“ su „Cheddar Vintage“ padažu, Portobello grybais, špinatais, trumų aliejumi ir laimingų vištų kiaušiniu - 8 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Valerijos Stonytės nuotr.


„Stebuklai“

Vieta, kur bet kada atvykęs pavalgysi superskaniai ir niekada nesijausi padaręs klaidą, yra restoranas „Stebuklai“. Ten dažniausiai valgau labai labai skanią moliūgų sriubą.

„Stebuklų“ adresas: Gynėjų g. 14, Vilnius

Linos Jakubauskaitės nuotr.

Linos Jakubauskaitės nuotr.


„Sugamour“

Čia nepaprastai skanios košės. Ir dar, kruasanai tiesiog nenurungiami.

„Sugamour“ adresas: Vokiečių g. 11, Vilnius.


Huracan

„Huracan coffee“

Kavą mėgstu gerti „Huracan coffee“. Mėgstu juodą, o ten yra viena kavos rūšis – dvigubas espresas su labai nedaug sojų pieno. Ten puiki vieta susikaupti ir nudirbti darbus kompiuteriu.

„Huracan coffee“ adresas: Vokiečių 15, Vilnius.


lasusa

„Sushi stop“

Sušiai yra viena mano aistrų. Renkuosi su unguriu, nes jie turi saldžiarūgštį skonį, taip pat neatsisakau sušių su lengvai paskrudinta lašiša – tada atsiranda lengvas dūmo skonis.

„Sushi stop“ adresas: Gedimino pr. 2, Kęstučio g. 24 a, Vilnius.


blokelis blynai 2

Bananų blynai pagal Militą

Šį nuo baltymų knibždantį receptą palaimins net griežčiausias treneris!

Jums reikės:

1 banano

2 kiaušinių

Žiupsnelio druskos

1 šaukšto aliejaus (kepti)

Uogienės, grietinės arba jogurto padažui

Kaip gaminti:

Bananą dubenyje susmulkinti šakute, į gautą masę įmušti kiaušinius, viską sumaišyti iki vientisos masės, įberti druskos ir kepti.

Naujausi įrašai

bottom of page