Net patyrusiems virtuvės entuziastams pasitaiko išgirsti ar perskaityti patarimų, kurie maisto ruošimą paverčia dar didesniu atradimu ir švente. Pasinaudokite jais:
1. Baravykų verčiau neplauti ir nevirti. Užtenka nuvalyti servetėle, supjaustyti juos plonais griežinėliais ir tiesiog pakepti svieste po minutę iš kiekvienos pusės – pajausite patį didžiausią malonumą!

2. Kotletus pabandykite kepti orkaitėje ant sviestinio popieriaus ir be jokio aliejaus. Nereikės stovėti prie viryklės, o kotletai nebus riebūs.
3. Nusipirkote per daug šviežios mėsos? Supjaustykite labai plonais gabalėliais, sudėkite į dėžutę, apšlakstykite geru aliejumi, apibarstykite pipirais ir druska, galite pagardinti kaparėliais, citrina ir palikti nakčiai šaldytuve. Kitą dieną su ta mėsa galima daryti bet ką – sumuštinius ar salotas.

4. Mėgstate makaronus su „Bolognese“ padažu? Pagaminkite juos kitaip: išvirtus sudėkite į kepimo formą, apipilkite padažu, plaktu kiaušiniu, užtarkuokite daugiau sūrio ir kepkite orkaitėje. Taip pagaminti makaronai atrodo estetiškai, ilgiau išlieka šilti ir valgosi „švariau".
5. Kita kartą, kai kepsite „Netikrą zuikį“, įtarkuokite žalio kopūsto arba obuolio, arba įdėkite varškės, ypač jei kepate iš kalakutienos ar vištienos. „Zuikis“ bus minkštas, ir purus.

Patarimai iš knygos GAL PAVALGOM?