4 įkvepiančios idėjos, kaip pasigaminti naminių prieskonių mišinių skaniausiems desertams

Jeigu apie virtuvę kalbėtume kaip apie miestą, tai prieskonių lentyna būtų senamiestis – su visa jo prabanga, skaniais kvapais ir istorija, po kurią klaidžioti galima metų metus.

Suteikite dar daugiau rankų darbo prabangos ir autentikos – keletą prieskonių mišinių pasigaminkite. Gal pradėkime nuo... desertų?


prieskoniai, kaip pasigaminti prieskonių mišinių namuose
Unsplash.com nuotr.


Prieskonių mišinys moliūgų pyragui

  • 1 arbatinio šaukštelio KOTANYI malto cinamono

  • ¼ arbatinio šaukštelio KOTANYI muskato riešuto

  • ¼ šaukštelio KOTANYI malto imbiero

  • 1/8 šaukštelio KOTANYI maltų gvazdikėlių

Prieskonius sumaišykite, mišinius sudėkite į sandariai uždaromą stiklinį indą ir laikykite sausoje bei tamsioje vietoje.

moliūgų keksas, vmgonline receptas
VMG nuotr.

 

Prieskonių mišinys obuolių pyragui

  • 2 šaukštai KOTANYI malto cinamono

  • ½ šaukštelio KOTANYI kvapiųjų pipirų

  • 1 šaukštelis KOTANYI muskato riešuto

  • 1 šaukštelis KOTANYI malto imbiero

Prieskonius sumaišykite, mišinius sudėkite į sandariai uždaromą stiklinį indą ir laikykite sausoje bei tamsioje vietoje.

obuolių pyragas, vmgonline receptas
VMG nuotr.

 

Citrusų ir gvazdikėlių ekstraktas desertų glajams ir kremams

  • 4 apelsinų arba 4 citrinų žievelių plonai nupjauto geltonojo sluoksnio

  • 200 g degtinės be priedų

  • 4–5 KOTANYI gvazdikėlių

Smulkiai supjaustykite žieveles. Užpilkite jas degtine, sandariai uždarykite ir laikykite tamsioje vietoje ne trumpiau nei savaitę. Kuo ilgiau, tuo bus kvapniau. Prieš naudojant skystį reikia perkošti. Ekstraktu aromatizuojami kremai, įdarai, glajai – tai, kas nebus apdorojama termiškai.

bandelės su cinamonu, vmgonline receptas
VMG nuotr.

 

Cukraus pudra su lauro lapeliais

  • 200 g miltelinio cukraus