Jeigu apie virtuvę kalbėtume kaip apie miestą, tai prieskonių lentyna būtų senamiestis – su visa jo prabanga, skaniais kvapais ir istorija, po kurią klaidžioti galima metų metus.
Suteikite dar daugiau rankų darbo prabangos ir autentikos – keletą prieskonių mišinių pasigaminkite. Gal pradėkime nuo... desertų?
Prieskonių mišinys moliūgų pyragui
1 arbatinio šaukštelio KOTANYI malto cinamono
¼ arbatinio šaukštelio KOTANYI muskato riešuto
¼ šaukštelio KOTANYI malto imbiero
1/8 šaukštelio KOTANYI maltų gvazdikėlių
Prieskonius sumaišykite, mišinius sudėkite į sandariai uždaromą stiklinį indą ir laikykite sausoje bei tamsioje vietoje.
Prieskonių mišinys obuolių pyragui
2 šaukštai KOTANYI malto cinamono
½ šaukštelio KOTANYI kvapiųjų pipirų
1 šaukštelis KOTANYI muskato riešuto
1 šaukštelis KOTANYI malto imbiero
Prieskonius sumaišykite, mišinius sudėkite į sandariai uždaromą stiklinį indą ir laikykite sausoje bei tamsioje vietoje.
Citrusų ir gvazdikėlių ekstraktas desertų glajams ir kremams
4 apelsinų arba 4 citrinų žievelių plonai nupjauto geltonojo sluoksnio
200 g degtinės be priedų
4–5 KOTANYI gvazdikėlių
Smulkiai supjaustykite žieveles. Užpilkite jas degtine, sandariai uždarykite ir laikykite tamsioje vietoje ne trumpiau nei savaitę. Kuo ilgiau, tuo bus kvapniau. Prieš naudojant skystį reikia perkošti. Ekstraktu aromatizuojami kremai, įdarai, glajai – tai, kas nebus apdorojama termiškai.
Cukraus pudra su lauro lapeliais
200 g miltelinio cukraus
2-3 KOTANYI lauro lapeliai
Persijokite miltelinį cukrų. Suberkite jį į indelį, įdėkite 2-3 lauro lapelius ir sandariai uždarykite. Laikykite savaitę, po to lapelius išimkite. Jei reikia, persijokite cukrų dar kartą. Puikiai tinka kavos arba šokoladiniams desertams.
P.S. Kad viskas būtų dar tikriau ir kvapniau galite pirkti cinamono lazdeles, muskato riešutą ir pan. Tada namuose visus prieskonius susmulkinkite: cinamoną ir muskato riešutą sutarkuokite, likusius sugrūskite grūstuvėje iki vientiso miltelių mišinio.
Sėkmės!
Comentarios