Turbūt nėra žmogaus, kuris neturėtų savo mėgstamiausio vyno. Dažniausiai jie prabangūs, atkeliavę iš Prancūzijos, Italijos ar Pietų Amerikos vynuogynų ir yra malonaus, žinomo ir priimtino skonio. Tačiau pasaulyje vynų yra įvairesnių, nei esame įpratę ragauti. Pristatome tris vynus su netikėtais priedais, galbūt susigundysite kurio nors paragauti?
VYNAS SU MARIHUANA
Šis vynas kartu su marihuanos legalizavimu pradėtas gaminti Kalifornijoje visai neseniai, nors receptas jau žinomas daugiau nei 3700 metų – senovės kinai buvo pirmieji, sugalvoję žaliųjų vynuogių vyne mirkyti marihuanos lapus ir taip išgauti unikalų gėrimo skonį. Pagrindinis skirtumas tas, kad anksčiau šis vynas buvo geriamas per ritualines apeigas arba kaip nuskausminamieji, o dabar – vakarėlių metu ir per įvairius pasilinksminimus. Atrodytų, kad tai labiausiai apsvaiginantis produktas, kokį būtų galima įsivaizduoti, tačiau, kad ir kaip neįtikėtinai tai skamba, alkoholis ir marihuana kartu nesukelia tokio stipraus apsvaigimo, kaip vartojami atskirai. Šiame vyne marihuana yra labiau prieskonis, primenantis vaistažolę ir suteikiantis vynui ypatingą žalią atspalvį, o ne narkotikas. Už tokį vyną galima pakloti nemažą sumą pinigų: vos pusė butelio vyno su marihuana kainuoja nuo 120 iki 400 dolerių.

(Instagram: @higherlearningagency)
RAUDONASIS VYNAS SU KARŠTU ŠOKOLADU
Kas galėjo pagalvoti, kad mėgstamiausias vaikystės gėrimas karštas šokoladas kartu su mėgstamiausiu suaugusiųjų gėrimu vynu gali taip puikiai derėti. Žinoma, toks gėrimas jau nėra skirtas vaikams, tačiau suaugusiesiems po sunkios (ir žvarbios) dienos kartais yra būtent tai, ko reikia. Šį gėrimą pagaminti nėra sunku: jums prireiks juodojo šokolado plytelės, šlakelio pieno, raudonojo įsimintino skonio vyno (rekomenduojame „Cabernet Sauvignon“) ir mėgstamų priedų – šokolado drožlių, plaktos grietinėlės, mini zefyrų, apelsinų cukatų ir pan. Pirmiausia, ištirpdykite šokoladą kartu su pienu, į šią masę įpilkite norimą kiekį raudonojo vyno ir dar šiek tiek pašildykite. Gautą gėrimą supilkite į mėgstamą didelį puodelį ir pagardinkite priedais. Nesudėtinga, o vėsiam rudens ar žiemos vakarui tinka idealiai!

(Nuotrauka iš http://damndelicious.net)
GYVATĖS KRAUJO VYNAS
Iš visų čia paminėtų vynų šis – patiems drąsiausiems. Kaip skamba, taip ir yra: šis vynas pagamintas iš gyvatės ir jos kraujo. Kaip tai atrodo? Paprastai gyvatė yra ne bet kokia, o nuodinga – kobra ar barškuolė. Ruošiant šį vyną, sugautos gyvatės pilvas yra perpjaunamas ir ji merkiama į indą su raudonuoju vynu. Kraujas su vynu susimaišo, jis tampa skaisčiai raudonos arba rudos spalvos ir yra geriamas iš karto. Toks vynas yra Pietų Kinijos, Taivano, Vietnamo ir Tailando tradicija, tačiau dabar, kai dauguma gyvačių yra nykstančios, jis gaminamas žymiai rečiau.

(Instagram: @richardang_28)
Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.
Save
Save