top of page

3 kiekvienuose namuose randamos priemonės, padėsiančios išvalyti prisvilusius puodus

Kartais atrodo, jog virtuvėje užtenka turėti vos tris produktus, kad gyvenimas būtų lengvesnis: druska, soda ir actas. Ir patiekalus pasūdyti, ir tešlą iškelti, ir… išvalyti prisvilusius puodus. Kaip? Yra kelios variacijos.

  1. Naudokite sodą. Soda apibarstykite puodo dugną, šiek tiek patrinkite kempinėle. Jei trinant ant kempinėlės liko sodos, įberkite jos dar ir užpilkite stikline (jei puodas didesnis – dviem stiklinėmis) vandens. Šį mišinį pakaitinkite iki užvirs, išpilkite skystį ir švariai išplaukite puodą. Kaip naujas, ar ne?

  2. Prisiminkite seną gerą druską. Procesas – lygiai toks pat, kaip ir pirmasis, tačiau užpylus puodo dugną druska, patartina taip palaikyti kelias valandas. Druska išgrauš degėsius ir puodas, pavirinus druską su vandeniu, lengvai nusivalys be šveitimo.

  3. Ko nenuvalys actas, to nenuvalys niekas. Actą, druską ir sodą galima vadinti broliais ir seserimis, nes puodus valo identišku būdu ir be didelių pastangų. Naudojant actą, jo reikės visos stiklinės, kartu užpilant dar ir dviem stiklinėmis vandens. Mišinį užvirkite ir pavirinkite kelias minutes, po to degėsius nugremšite ypač lengvai.

Kritiškam atvejui, kai puodas prisvilęs tikrai baisiai, naudokite šias kombinacijas:

  1. Actas su soda – padės išvalyti patį baisiausią prisvilusį puodą.

  2. Actas su druska – kai niekas kitas nepadeda, puikiai nuvalo pridegusius taukus.

  3. Soda su druska – mirtinas derinys degėsių apnašoms šalinti.

VMGonline.lt komanda linki, kad puodai blizgėtų ir niekuomet neprisviltų!

Naujausi įrašai

bottom of page