21 idėja, kaip panaudoti batatus – ar žinojote, kad iš jų galima gaminti net ledus?

Kur ir kaip panaudoti lietuviškoje virtuvėje karaliaujančias bulves, ko gero, klausimų nekiltų. O štai į jas panašūs batatai daugelio lėkštėje atsiduria gerokai rečiau. Tiesa, neretai batatai vadinami saldžiosiomis bulvėmis, tačiau reikėtų įsidėmėti, kad toks pavadinimas yra netaisyklingas, mat, vertinant botaniškai, batatai neturi nieko bendro su mums pažįstama bulve.

Jei svarstote, ar verta šią daržovę įtraukti į savo racioną, pateikiame jums keletą argumentų už: pasirodo, batatai pasižymi beta karotino gausa, aprūpina organizmą vitaminu C, taip pat yra vertinamas kaip skaidulų, kalcio bei magnio šaltinis. Kokių gi kulinarinių šedevrų galima sukurti pasitelkus batatus? Neabejojame, mūsų paruoštame tope net iš 21 patiekalo rasite įvairiausių idėjų. Išduosime, kad iš batatų galima pagaminti net ledus!

Kalakuto filė, įdaryta batatais, moliūgais ir apelsinais

Batatų sriuba su grybais ir krevetėmis

Madingai keptos šakninės daržovės


Piemenėlio pyragas moliūge su batatų tyre


Mielinės spurgos-žiedeliai su batatais


Žieminių daržovių karis


Aštrūs cukinijų ir batatų blyneliai


Batatai, kepti folijoje, su pupelėmis ir špinatais


Įvairių daržovių apkepas su avinžirniais


Pikantiški batatų ledai


Humusas su keptais batatais


Žaliųjų žirnelių ir batatų sriuba


Batatų sriuba su antiena