Kur ir kaip panaudoti lietuviškoje virtuvėje karaliaujančias bulves, ko gero, klausimų nekiltų. O štai į jas panašūs batatai daugelio lėkštėje atsiduria gerokai rečiau. Tiesa, neretai batatai vadinami saldžiosiomis bulvėmis, tačiau reikėtų įsidėmėti, kad toks pavadinimas yra netaisyklingas, mat, vertinant botaniškai, batatai neturi nieko bendro su mums pažįstama bulve.
Jei svarstote, ar verta šią daržovę įtraukti į savo racioną, pateikiame jums keletą argumentų už: pasirodo, batatai pasižymi beta karotino gausa, aprūpina organizmą vitaminu C, taip pat yra vertinamas kaip skaidulų, kalcio bei magnio šaltinis. Kokių gi kulinarinių šedevrų galima sukurti pasitelkus batatus? Neabejojame, mūsų paruoštame tope net iš 21 patiekalo rasite įvairiausių idėjų. Išduosime, kad iš batatų galima pagaminti net ledus!
Kalakuto filė, įdaryta batatais, moliūgais ir apelsinais

Batatų sriuba su grybais ir krevetėmis

Madingai keptos šakninės daržovės
Piemenėlio pyragas moliūge su batatų tyre

Mielinės spurgos-žiedeliai su batatais


Aštrūs cukinijų ir batatų blyneliai

Batatai, kepti folijoje, su pupelėmis ir špinatais

Įvairių daržovių apkepas su avinžirniais



Žaliųjų žirnelių ir batatų sriuba



Špinatų tarta su batatų pagrindu

Vištienos karis su kokosų pienu ir batatais
