Tegul po sunkios darbo dienos laukia lengva, greitai paruošiama vakarienė iki 400 kalorijų. Kai ja mėgausitės, bikinis sapnuos saldžiausius sapnus, nes nekils jokio pavojaus jo planams vasarą degintis pajūryje.
Vasaros suktinukai „Summer Rolls“ (320 kcal)
Vandenyje sudrėkinkite ryžių popierių. Suminkštėjusį lapą ištieskite ant švaraus paviršiaus ir išdėliokite pjaustytas daržoves bei krevetes (12 didelių virtų krevečių, 1 stiklinę pupelių daigų, saują smulkintų kopūstų, 4 ridikėlius), užlenkite ryžių popieriaus kraštus ir lengvai spausdami susukite suktinuką. Mirkykite į žalumynais paskanintą sojų padažą.
Sumuštinis su ožkų sūriu (2 vnt. – 380 kcal)
Imkite du grikių trapučius, dėkite ant jų po griežinėlį sūrio, po kelias skilteles braškių ir kelias avietes. Apibarstykite moliūgų sėklomis.
Šalta agurkų ir avokadų sriuba (365 kalorijos)
Sutrinkite 1/2 agurko, 1 avokadą, įpilkite 1 žaliosios citrinos sultis, paskaninkite druska, jogurto šaukšu ir pipirais.
Avokadų saloos su granatais (396 kcal)
1 avokadą supjaustykite, pašlakstykite citrinos sultimis. Pomidorus perpjaukite pusiau, svogūnus smulkiai supjaustykite. Išimkite granatų sėklas. Visus produktus sumaišykite, pasūdykite ir užberkite kalendrų lapų.
Pomidorų ir mocarelos salotos (346 kcal)
Supjaustykite 2 didelius pomidorus riekelėmis, ant jų sudėkite 100 g šviežios mocarelos rutuliukų, užberkite saują aviečių ir baziliko lapelių, pabarstykite druska ir pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Tortilijos su kriaušėmis ir sūriu (1 vnt. – 296 kcal)
Perpjaukite avokadą, išimkite kauliuką ir išskobkite minkštimą, jį sutrinkite, įspauskite citrinos sulčių ir įberkite žiupsnelį druskos. Viską išmaišykite. 1 kriaušę supjaustykite šiaudeliais ir trumpam atidėkite. Kukurūzų paplotėlius ištepkite paruoštu avokado minkštimu. Visus likusius ingredientus (50 g špinatų, 100 g ožkų arba mocarelos sūrio, saujos moliūgų sėklų) padalykite į keturias dalis ir po lygiai dėkite ant kiekvieno paplotėlio. Užlenkite paplotėlio apačią ir susukite. Patiekalas skirtas 4 asmenims.
Šalta ridikėlių ir vasabio sriuba (1 lėkštė – 211 kcal)
Šiaudeliais supjaustykite daržoves (200 g ridikėlių, 1 agurką) ir susmulkinkite žalumynus. Viską apšlakstykite citrinos sultimis. 1 l natūralaus jogurto sumaišykite su 1 šaukštu vasabio ir supilkite į supjaustytas daržoves. Pagardinkite druska, cukrumi ir pipirais. Patiekalas skirtas 4 asmenims.
Burokėlių karpačas su graikiniais riešutais (1 porcija – 320 kcal)
4 nedidelius virtus burokėlius nulupkite ir supjaustykite plonais apskritimais. Šaltame vandenyje valandą mirkytus graikinius riešutus (80 g) susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės kartu su 1 skiltele česnako bei 5–6 šakelėmis krapų. Pasūdykite, supilkite citrinos sultis (1 šaukštą). Jei padažas tirštas, atskieskite jį šaltu virintu vandeniu iki norimos konsistencijos. Burokėlius išdėliokite lėkštėje, patiekite su padažu ir užberkite ½ stiklinės granatų sėklų. Patiekalas skirtas 4 asmenims.
Makaronų-brokolių salotos (345 kcal)
Sumaišykite stiklinę virtų makaronų, stiklinę virtų brokolių, 3 smulkintų saulėje džiovintų pomidorų, šaukšto aliejaus, žiupsnelio tarkuoto parmezano. Pabarstykite pipirais.
Miso sriuba su lašiša (1 dubenėlis – 180 kcal)
400 g lašišos filė supjaustykite į nedideliais gabalėliais, apibarstykite druska ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Tuomet sudėkite pjaustytus pievagrybius (200 g) ir kepkite dar minutę. 4 šaukštus miso pastos sumaišykite su 1 l karšto vandens ir užpilkite kepintus grybus bei lašišą. Įmaišykite pjaustytus 200 g tofu sūrio. Įberkite druskos pagal skonį.