Žolinės: būtini produktai + 7 receptai
- 2016-08-15
- 1 min. skaitymo
Nors dar tik rugpjūčio vidurys, bet Žolinės jau yra laikoma rudens švente. Šią dieną būtina rinkti kuo įvairesnių žolynų ir nešti juos šventinti į bažnyčią. Puokštės būdavo renkamos ne tik iš gėlių, bet ir kitų augalų: rugių, miežių, avižų varpų, žirnių. Kartais ji susidėdavo ir iš burokų, morkų, kopūsto galvos, todėl ir siūlome receptus, kuriuose geriausiai atsispindėtų šios vasaros derlius.
1. Morkų užtepėlė su graikišku jogurtu.

2. Auksinis kiaušinis su keptais burokėliais ir ožkos pieno sūriu.

3. Grikių košė su burokėliais ir fetos sūriu.

4. Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintomis slyvomis.

5. Salotos su gūžiniais kopūstais, kepta šonine ir kiaušinių bei krienų padažu.

6. Sūrio ir cukinijų keksas.

7. Morkų keksas.
