top of page

Žolinės: būtini produktai + 7 receptai

  • 2016-08-15
  • 1 min. skaitymo

Nors dar tik rugpjūčio vidurys, bet Žolinės jau yra laikoma rudens švente. Šią dieną būtina rinkti kuo įvairesnių žolynų ir nešti juos šventinti į bažnyčią. Puokštės būdavo renkamos ne tik iš gėlių, bet ir kitų augalų: rugių, miežių, avižų varpų, žirnių. Kartais ji susidėdavo ir iš burokų, morkų, kopūsto galvos, todėl ir siūlome receptus, kuriuose geriausiai atsispindėtų šios vasaros derlius.

1. Morkų užtepėlė su graikišku jogurtu.


uzr

2. Auksinis kiaušinis su keptais burokėliais ir ožkos pieno sūriu.


kk

3. Grikių košė su burokėliais ir fetos sūriu.


gr

4. Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintomis slyvomis.


mmm

5. Salotos su gūžiniais kopūstais, kepta šonine ir kiaušinių bei krienų padažu.


Screen Shot 2016-08-15 at 11.12.20

6. Sūrio ir cukinijų keksas.


ck

7. Morkų keksas.


bbb
 
 
bottom of page