top of page

Žirnių blynai su grikiais

  • 2019-03-17
  • 1 min. skaitymo

Reikia:

  • 1 pakelio virtų žirnių

  • 3 kiaušinių

  • 1 ropinio svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 100 g karštai rūkytos šoninės

  • trupučio saliero šaknies

  • 10 pievagrybių

  • 2/3 stiklinės miltų

  • žiupsnelio šviežių čiobrelių

  • druskos, pipirų

  • aliejaus kepti


1. Susmulkinkite šoninę, svogūną, česnaką, salierą ir paskrudinkite keptuvėje. Riebalų perteklių nupilkite arba nusausinkite popierine servetėle.

2. Į dubenį suberkite virtus žirnius, keptą šoninę, smulkintus pievagrybius, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus, permaišykite.

3. Kepkite blynelius keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

4. Patiekite su grietine.

bottom of page