Žirnių blynai su grikiais
- 2019-03-17
- 1 min. skaitymo

Reikia:
1 pakelio virtų žirnių
3 kiaušinių
1 ropinio svogūno
1 skiltelės česnako
100 g karštai rūkytos šoninės
trupučio saliero šaknies
10 pievagrybių
2/3 stiklinės miltų
žiupsnelio šviežių čiobrelių
druskos, pipirų
aliejaus kepti
1. Susmulkinkite šoninę, svogūną, česnaką, salierą ir paskrudinkite keptuvėje. Riebalų perteklių nupilkite arba nusausinkite popierine servetėle.
2. Į dubenį suberkite virtus žirnius, keptą šoninę, smulkintus pievagrybius, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus, permaišykite.
3. Kepkite blynelius keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4. Patiekite su grietine.