4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 15 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
1 nedidelio žiedinio kopūsto
2 apelsinų (pageidautina raudonųjų)
1 raudonojo svogūno
60–80 g alyvuogių
1 šaukštelio raudonosios paprikos
1 šaukštelio maltų kalendrų
½ šaukštelio malto kumino
60 ml aliejaus
20 ml baltojo vyno acto
Žiupsnelio druskos
Salotų lapų (nebūtina)
1. Žiedinį kopūstą suskirstykite žiedynais, pabarstykite paprika, kalendromis, kuminu, pašlakstykite nedideliu kiekiu aliejaus (15 ml), sumaišykite, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę maždaug 15 min. 2. Apelsinus supjaustykite išsaugodami sultis. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, sumaišykite su apelsinais ir sultimis. 3. Jei naudojate salotų lapus, išklokite jais lėkštę, sudėkite keptus kopūstus, apelsinus su svogūnais, alyvuoges. 4. Likusį aliejų sumaišykite su actu bei druska ir šiuo užpilu apliekite salotas.
Comments