
Reikia:
100 g brokolių žiedynų
100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
100 g šviežio agurko
100 g avokado
100 g marinuotų agurkėlių
100 g rūgštaus obuolio
100 g virto liežuvio
1 citrinos
Padažui:
100 g OBELIŲ majonezo „Naminis“
30 g krienų
1 šaukštelio tarkuotos citrinų žievelės
Šlakelio šviesiojo sirupo arba medaus
Ryšelio kalendrų
Ryšelio mėtų
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Žirnelius sudėkite į sietą. Užvirinkite vandenį puode, suberkite į jį brokolius, palaukite, kol pasikeis jų spalva – 1-1,5 min., išimkite juos ir sudėkite ant žirnelių, perpilkite verdančiu vandeniu ir palikite atvėsti.Nulupkite ir supjaustykite agurką juostelėmis, obuolį kubeliais, avokadą ir liežuvį riekelėmis, arba jūsų pasirinktu būdu. Agurkėlius perpjaukite pusiau. Salotų ingredientus sudėliokite lėkštėje ir pagardinkite padažu.Padažui sumaišykite OBELIŲ majonezą „Naminis“, krienus, tarkuotą citrinos žievelę, sirupą, smulkiai supjaustytas mėtas, kalendras ir šviežiai grūstus pipirus, jei reikia – pagardinkite druska.