top of page

Žaliosios žieminės salotos su liežuviu


Reikia:

  • 100 g brokolių žiedynų

  • 100 g šaldytų žaliųjų žirnelių

  • 100 g šviežio agurko

  • 100 g avokado

  • 100 g marinuotų agurkėlių

  • 100 g rūgštaus obuolio

  • 100 g virto liežuvio

  • 1 citrinos

  • Padažui:

  • 100 g OBELIŲ majonezo „Naminis“

  • 30 g krienų

  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinų žievelės

  • Šlakelio šviesiojo sirupo arba medaus

  • Ryšelio kalendrų

  • Ryšelio mėtų

  • Druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų


Žirnelius sudėkite į sietą. Užvirinkite vandenį puode, suberkite į jį brokolius, palaukite, kol pasikeis jų spalva – 1-1,5 min., išimkite juos ir sudėkite ant žirnelių, perpilkite verdančiu vandeniu ir palikite atvėsti.Nulupkite ir supjaustykite agurką juostelėmis, obuolį kubeliais, avokadą ir liežuvį riekelėmis, arba jūsų pasirinktu būdu. Agurkėlius perpjaukite pusiau. Salotų ingredientus sudėliokite lėkštėje ir pagardinkite padažu.Padažui sumaišykite OBELIŲ majonezą „Naminis“, krienus, tarkuotą citrinos žievelę, sirupą, smulkiai supjaustytas mėtas, kalendras ir šviežiai grūstus pipirus, jei reikia – pagardinkite druska.

Naujausi įrašai

bottom of page