
Reikia:
400 g žaliųjų smidrų
Aliejaus
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Avokado padažui:
1 sunokęs avokadas
100 g riebios grietinės
3–4 šakelės baziliko
½ citrinos sulčių
Druskos
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sudėkite smidrus į išklotą kepimo popieriumi skardą, pabarstykite druska ir pipirais, pašlakstykite aliejumi ir šaukite į orkaitę.
2. Kol kepa smidrai, išimkite avokado minkštimą į smulkintuvo indą, ten pat sudėkite grietinę, baziliką, supilkite citrinos sultis ir įberkite druskos. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Patiekite smidrus su padažu. Šį padažą gaminkite prieš pat patiekdami, nes laikomas jis gali patamsėti.