top of page

Žalia veganiška sriuba chowder motyvais


Reikia:

  • 1 nedidelio svogūno

  • 50 g saliero šaknies

  • 2 didelių bulvių

  • 30 g aliejaus

  • 200 ml daržovių sultinio

  • 1 l augalinio pieno

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio malto muskato riešuto

  • 2 virtų kukurūzų

  • 300 g šaldytų žaliųjų žirnelių

  • 1 poro baltosios dalies

  • 1 nedidelio žiedinio kopūsto


Svogūną, porą bei salierą nulupkite ir supjaustykite. Žiedinį kopūstą suskirstykite žiedynais. Bulves nulupkite, bet nepjaustykite.Dideliame puode pakepinkite aliejuje visas supjaustytas daržoves, tik neperkepkite – jos turi suminkštėti, bet ne apskrusti.Bulves išvirkite atskirai. Dar karštas bulves sugrūskite.Supilkite į pakepintas daržoves sultinį, išmaišykite, sudėkite grūstas bulves ir sumaišykite. Užvirinkite, supilkite augalinį pieną, vėl sumaišykite, pasūdykite, įberkite muskato riešuto. Užvirinkite ir suberkite kukurūzus bei žirnelius.Pavirkite dar kelias minutes. Uždenkite, nukaiskite ir leiskite sriubai pastovėti dar 5–10 min. Paragaukite, galbūt reikia pasūdyti dar.

Daugiau įkvepiančių receptų rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje.

Naujausi įrašai

bottom of page