
Reikia:
1 nedidelio svogūno
50 g saliero šaknies
2 didelių bulvių
30 g aliejaus
200 ml daržovių sultinio
1 l augalinio pieno
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio malto muskato riešuto
2 virtų kukurūzų
300 g šaldytų žaliųjų žirnelių
1 poro baltosios dalies
1 nedidelio žiedinio kopūsto
Svogūną, porą bei salierą nulupkite ir supjaustykite. Žiedinį kopūstą suskirstykite žiedynais. Bulves nulupkite, bet nepjaustykite.Dideliame puode pakepinkite aliejuje visas supjaustytas daržoves, tik neperkepkite – jos turi suminkštėti, bet ne apskrusti.Bulves išvirkite atskirai. Dar karštas bulves sugrūskite.Supilkite į pakepintas daržoves sultinį, išmaišykite, sudėkite grūstas bulves ir sumaišykite. Užvirinkite, supilkite augalinį pieną, vėl sumaišykite, pasūdykite, įberkite muskato riešuto. Užvirinkite ir suberkite kukurūzus bei žirnelius.Pavirkite dar kelias minutes. Uždenkite, nukaiskite ir leiskite sriubai pastovėti dar 5–10 min. Paragaukite, galbūt reikia pasūdyti dar.
Daugiau įkvepiančių receptų rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje.