Stir fry – tai puikus variantas pietums, vakarienei, vakarėliui. Rinkitės – tikrai nepasigailėsite. Puikus patiekalas su vištiena.
2 asm.
Gaminimas 15 min
Kepimas 10 min.
Vištienos stir fry reikia:
200 g vištienos filė
1 nedidelio svogūno
2 skiltelių česnako
100 g rudųjų pievagrybių
1 geltonosios paprikos
200 g brokolio žiedynų
1 šaukštelio šiaudeliais supjaustyto imbiero
3 šaukštų sojų padažo
2 šaukštų terijakio padažo
2 šaukštų aliejaus
Vištieną, svogūną ir paprikas supjaustykite šiaudeliais, pievagrybius – pusiau.
Stipriai įkaitintoje keptuvėje nuolat maišydami su aliejumi pakepinkite vištieną, tada suberkite svogūnus, sutraiškytą česnaką, imbierą ir dar kelias minutes pakepkite, po to sudėkite paprikas, vėl pakepkite.
Pabaigoje sudėkite grybus ir brokolius, išskaidytus žiedynais. Kepkite tol, kol brokoliai pakeis spalvą į ryškesnę. Užpilkite sojų ir terijakio padažus, viską išmaišykite. Patiekite su ryžiais arba rytietiškais makaronais.
Skanaus!