
10 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 30 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
200 g šaldytų aviečių (sezono metu puikiai tiks šviežios)
190 g miltų
120 g tamsios kepinių kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
250 g cukraus
240 ml natūralaus jogurto
2 kiaušiniai
90 ml neutralaus kvapo aliejaus
160 ml pieno
300 g varškės pyragui kepti
100 g miltelinio cukraus
250 ml grietinėlės
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. 20 cm skersmens tortų formą išklokite kepimo popieriumi.
2. Persijokite miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Įberkite druskos ir suberkite cukrų.
3. Kitame inde sumaišykite jogurtą, aliejų, pieną ir kiaušinius. Sumaišykite birius ir skystus produktus, tešlą supilkite į formą. Kepkite apie 30 minučių. Ar biskvitas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Iškepusį paplotį išimkite iš orkaitės, pirmiausia aušinkite formoje, po 10–15 minučių išimkite ant grotelių. Atvėsusį palaikykite šaldytuve arba netgi šaldiklyje – bus lengviau supjaustyti.
4. Biskvitą supjaustykite horizontaliai į 5–6 dalis.
5. Varškę sumaišykite su milteliniu cukrumi, po truputį supilkite grietinėlę ir plakite iki purios masės. Įlašinkite kelis lašus raudonų dažų.
6. Vieną biskvito sluoksnį dėkite ant tvirtesnio pagrindo – tai gali būti ir specialus kartoninis padėkliukas. Per vidurį dėkite kremo, truputį jį paskleiskite, užberkite aviečių, uždenkite kitu biskvito sluoksniu ir procedūrą kartokite.
7. Viršutinis sluoksnis turi būti kreminis. Ant viršaus uždėkite kremo, ant jo – aviečių ir sidabrinių „Dr. Oetker“ žirnelių.
8. Prieš pjaustydami leiskite tortui pastovėti šaldytuve.