Daugiau receptų šventėms rasite naujoje Alfo knygoje ALFAS VIENAS NAMUOSE. KALĖDOS. Ją pavartyti galite ČIA.
Meduolinei eglutei pagaminti reikia:
140 g miltelinio cukraus
110 g medaus
60 g sviesto 2 didelių kiaušinių
1 šaukšto SANTA MARIA meduolių prieskonių
370 g kvietinių miltų
1 šaukšto kepimo miltelių
Miltelinio cukraus pabarstyti
GLAJUI:
1 kiaušinio baltymo
120–140 g miltelinio cukraus
1. Tešlai skirtą miltelinį cukrų suberkite į puodą, supilkite medų, sudėkite sviestą ir kiaušinius. Palengva kaitinkite vandens vonelėje nuolatos maišydami tol, kol masė taps vientisa.
2. Birius ingredientus bei SANTA MARIA meduolių prieskonius sumaišykite ir 1/3 suberkite į dar šiltą masę, išmaišykite ir suberkite likusius. Išminkykite tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite 24 val. šaldytuve.
3. Tešlą vėl gerai išminkykite, kočiokite 2–3 mm storio lakštais ir spauskite įvairaus dydžio žvaigždutes.
4. Sudėkite į skardą ir kepkite 10–12 min. iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.
5. Iškepusius meduolius ataušinkite, sudėliokite eglutę, sutvirtinkite meduolius glajumi. Palikite, kol sutvirtės. Eglutę pabarstykite milteliniu cukrumi.
6. Glajui baltymus lengvai paplakite – tik tiek, kad suardytumėte baltymo tąsumą. Nuolatos plakdami po truputį berkite miltelinį cukrų.
Skanaus!
Comments