
2 asm.
Gaminimas 30 min.
Reikia:
5 valytų vidutinio dydžio bulvių
1 ropinio svogūno
1 kiaušinio
150 g karštai rūkytos skumbrės
100 g sūdytos arba rūkytos lašišos
druskos, pipirų
5 šaukštų aliejaus kepti
4 šaukštų grietinės
½ tarkuotos citrinos žievelės
1. Bulves ir svogūną sutarkuokite burokine tarka. Truputį nuspauskite skysčio perteklių. 2. Smulkiai suplėšykite skumbrę, supjaustykite lašišą ir sudėkite ją į tarkuotas bulves. Paskaninkite druska ir pipirais (nepadauginkite druskos, nes žuvis sūri). Išmaišykite. 3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite norimo dydžio blynelius. 4. Patiekite su grietine, sumaišyta su tarkuota citrinos žievele.