
6-8 asm.
Gaminimas 5 min.
Kepimas 50 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
300 g grikių miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio druskos 100 g cukraus
3 prinokusių bananų
100 ml aliejaus
130 g šokolado
2 kiaušinių
200 g aviečių
Glajui:
100 g šokolado
80 ml aliejaus
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite stačiakampę (22×22 cm) formą.
2. Sumaišykite visus birius ingredientus.
3. Bananus sutrinkite šakute, gali likti ir didesnių gabaliukų.
4. Aliejų šildykite su šokoladu, kol šis ištirps, bet stebėkite, neperkaitinkite. Šiek tiek atvėsinkite. Bananų masę sukrėskite į masę su šokoladu, išmaišykite.
5. Po vieną įkulkite kiaušinius, išmaišykite, pabaigoje viską sumaišykite su miltų mišiniu.
6. Sukrėskite tešlą į formą, įspauskite avietes ir kepkite apie 50 min. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Iš karto trumpai paau