Šokolado ir bananų keksas su avietėmis


Šokolado ir bananų keksas su avietėmis, vmg receptas

6-8 asm.

Gaminimas 5 min.

Kepimas 50 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 300 g grikių miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio druskos 100 g cukraus

  • 3 prinokusių bananų

  • 100 ml aliejaus

  • 130 g šokolado

  • 2 kiaušinių

  • 200 g aviečių

Glajui:

  • 100 g šokolado

  • 80 ml aliejaus

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite stačiakampę (22×22 cm) formą.

2. Sumaišykite visus birius ingredientus.

3. Bananus sutrinkite šakute, gali likti ir didesnių gabaliukų.

4. Aliejų šildykite su šokoladu, kol šis ištirps, bet stebėkite, neperkaitinkite. Šiek tiek atvėsinkite. Bananų masę sukrėskite į masę su šokoladu, išmaišykite.

5. Po vieną įkulkite kiaušinius, išmaišykite, pabaigoje viską sumaišykite su miltų mišiniu.

6. Sukrėskite tešlą į formą, įspauskite avietes ir kepkite apie 50 min. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Iš karto trumpai paau