top of page

Šokoladinis sluoksniuotis su persikais


Reikia:

  • Šokoladiniam sluoksniui:

  • 400 ml plakamosios grietinėlės

  • 200 g juodojo šokolado

  • 1 šaukšto brendžio

  • 10 g DR. OETKER želatinos

  • Persikų sluoksniui:

  • 1 pakelio DR. OETKER persikų želė

  • 6–8 konservuotų persikų puselių

  • 400 ml persikų kompoto (jei trūksta nuo konservuotų persikų, galima įpilti vandens)


1. 150 ml grietinėlės užvirinkite ir joje ištirpinkite DR. OETKER želatiną. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje ir sumaišykite su karšta grietinėle, kurioje ištirpinta želatina, ir brendžiu. Šiek tiek pravėsinkite visą masę. Likusią grietinėlę išplakite iki minkštų viršūnėlių ir po šaukštą įmaišykite į šokolado bei želatinos masę. Pusę masės sudėkite į maistine plėvele išklotą pailgą keksinę formą (10 x 18 cm) ir sustingdykite, likusią laikykite šiltai.

2. Užvirinkite persikų kompotą, suberkite DR. OETKER persikų želė ir intensyviai maišykite, kol milteliai ištirps. Visiškai atvėsinkite. Persikus supjaustykite.

3. Ant sustingusio šokoladinio sluoksnio sudėliokite persikus, supilkite želė tirpalą ir sustingdykite. Supilkite likusią šokoladinę masę. Jei ji sustingo, atitirpinkite vandens vonelėje, bet, šiukštu, nepilkite, jei ji yra šilta, – tik visiškai atvėsusią. Sustingdykite. Išimkite suėmę už plėvelės kraštų. Nuimkite plėvelę.

Naujausi įrašai

bottom of page