
8 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 20-25 min.
Orkaitės t-ra 155 °C
Reikia:
Tešlai:
60 g sviesto
140 g juodojo šokolado
3 kiaušinių
180 g cukraus
80 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
½ tarkuotos apelsino žievelės
druskos
Įdarui:
500 g šviežių aviečių (truputį atidėkite papuošti)
druskos
½ tarkuotos apelsino žievelės
1 šaukštelio kepimo miltelių
180 g cukraus
80 g miltų
3 kiaušinių
60 g sviesto
140 g juodojo šokolado
Patiekti:
KARALIŠKŲ amareto skonio ledų su kakaviniu įdaru ir vyšniomis
keleto šviežių mėtų lapelių
1. Tešlai: sumaišykite birius produktus su cukrumi. Išlydykite sviestą, suberkite smulkintą šokoladą. Maišykite, kol šokoladas ištirps. Supilkite kiaušinius ir išmaišykite. Į gautą masę suberkite sausus produktus ir apelsino žievelę. Užmaišykite tešlą.
2. Tešlą supilkite į kepimo formą (18 cm skersmens). Ant viršaus išdėliokite avietes.
3. Pyragą kepkite 155 °C orkaitėje apie 20–25 min.
4. Pyragą patiekite su ledais ir šviežiomis avietėmis. Puoškite mėtomis.