Aktorė Agnė Grudytė prisipažįsta mėgstanti gaminti viską, išskyrus... Desertus. „Jeigu galiu jų negaminti, tai ir negaminu. Tačiau dukra Ieva nuo mažens vis prašo manęs iškepti šokoladinių keksiukų su šokoladu ir vyšniomis viduje. Anksčiau, kai prisiruošdavau, jai būdavo šventė. Tačiau, kai dukra paūgėjo, pasakiau jai: „Išsikepk pati!" Ji taip ir padarė, ir dabar mes namuose ją vadiname desertų karaliene!"
Šiais keksiukais dvylikametė Ieva šeimyną lepina bent keliskart per savaitę. Išmėginkite ir Jūs!
Reikia:
120 g kambario temperatūros sviesto
200 g smulkaus cukraus
185 g miltų
1 arbatinio š. kepimo miltelių
2 kiaušinių
125 ml pieno
4 v. šaukštų kakavos
plytelės juodojo šokolado
Sviestą ištrinti su cukrumi iki purios masės.
Įmušti vieną kiaušinį, išsukti iki purios masės.
Įmušti antrą kiaušinį, vėl išsukti.
Supilti pieną, suberti išsijotus miltus, kepimo miltelius, kakavą.
Išmaišyti iki vientisos masės, suberti mažais gabalėliais skaldytą juodąjį šokoladą.
Keksiukus kepti 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
TAIP PAT SKAITYKITE: