Kai šefas Rytis Juknevičius, studijos „Food Revolution" įkūrėjas (IG profilis čia ) , paklausė, koks patiekalas labiausiai tikrų naujai portalo #vmgonline rubrikai, sutarėme, kad tai turėtų būti kažkas, ką kiekvienas galėtų pasigaminti savo namų virtuvėse. Kažkas, kas vienas du trys ir jau wow!
Bet kai Rytis pagamino, pasidalino nuotrauka ir receptu, kurį pavadino „Atgal į vasarą", truputį sutrikom: „Įmanoma?" Patikėkit, įmanoma! Darbelio yra, bet vienas du trys ir wow!
Taigi, jeigu ilgitės vasaros ir jos skonių, išsisaugokite šį receptą savaitgaliui. Arba ne – gaminkite jau šiandien! Patiekalas nesudėtingas, gamindami užtruksite vos apie 1 valandą.
Kiaulienos šonkauliukai su keptu arbūzu, tabule (Tabbouleh) salotomis ir avokadų padažu
Kiaulienos šonkauliams pagaminti reikia:
250 g kiaulienos šonkaulių 1 šaukštelis paprikos miltelių 1 šaukštelis cukraus 0.5 šaukštelio juodųjų pipirų 1 šaukštelis druskos 0.5 šaukštelio čili pipirai 50 g BBQ padažo
Visus prieskonius sumaišome. Prieskonių mišiniu labai gerai ištriname šonkaulius, indą uždengiame maistine plėvele ir paliekame marinuotis šaldytuve bent porą valandų.
Prieš kepdami šonkauliukus pasiruošiame kepimo skardą, išklojame ją folija, įkaitiname orkaitę iki 200C temperatūros.
Šonkaulius dedame į skardą ir kepame apie 5 min, kol gražiai apskrus.
Po to sumažiname orkaitės temperatūrą iki 140 C, įvyniojame juos į foliją ir dar kepame 40-45 minutes.
Išvyniojame šonkaulius, ištepame juos BBQ padažu, padidiname orkaitės temperatūrą iki 200 C ir dar kepame apie 5 minutes.
Tabule salotoms pagaminti reikia:
50 g Bulgur kruopų 50 g saulėje džiovintų pomidorų
50 g agurko 30 g juodųjų alyvuogių 20 g petražolių 1 šaukštas citrinų sulčių 1 šaukštas alyvuogių aliejus 1 žiupsnelio druskos 1 žiupsnelio pipirų
Nuplauname bulgur kruopas šaltame vandenyje, dedame į dubenį, užpilame 100 ml verdančio vandens, beriame šiek tiek druskos, tuomet uždengiame dubenį lėkšte ir paliekame 5-7 minutėms.
Į atskirą dubenį sudedame smulkiai pjaustytus agurkus, saulėje džiovintus pomidorus, petražoles. Taip pat – perpus perpjautas alyvuoges.
Sudedame išvirusias burgur kruopas, šlakstome alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, beriame druską, pipirus ir viską gerai išmaišome.
Avokadų padažui pagaminti reikia:
1 prinokusio avokado
½ svogūno
0,5 skiltelės česnako
2 šaukštai citrinos sulčių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
Nulupame prinokusį avokadą, išimame kaulą ir supjaustome nedideliais kubeliais.
Smulkiai supjaustome svogūną ir česnaką.
Pjaustytą avokadą, svogūną ir česnaką sudedame į dubenį, viską gerai išmaišome, kad gautųsi vientisa masė.
Pilame citrinos sultis, beriame druską ir pipirus ir viską gera išmaišome.
Keptam arbūzui reikia:
100 g arbūzo
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Kai visi patiekalui reikalingi ingredientai beveik paruošti, metas apkepti arbūzą.
Įkaitiname keptuvę, arbūzą pašlakstome alyvuogių aliejumi ir dedame kepti po 2 minutes iš abiejų pusių. Svarbu neperkepti, kad arbūzas neprarastų savo tvirtos tekstūros.
Į lėkštės, kurioje patiekalą tieksite, centrą pilame avokadų padažą, šalia jo dedame tabule salotas, ant jų viršaus – keptą arbūzą ir kiaulienos šonkauliukus.
Skanaus!