Valentino diena: kuo šefai stebins mylimuosius?

Jei paklaustume, ar jau suplanavote, ką veiksite per Valentino dieną, tikriausiai dauguma atsakytų teigiamai. Spėjame, kad vienas dažniausių scenarijų – romantiška vakarienė namuose ar restorane. O kaip į šią įsimylėjėlių šventę žiūri šefai, besirūpinantys, kad meilės diena būtų kuo gardesnė restorane besilankantiems svečiams?

Unsplash.com nuotr.

Šv. Valentino išvakarėse VMGonline.lt nusprendė pasidomėti, ar sukdamiesi restorano virtuvėje, šios profesijos atstovai spėja skirti dėmesio ir nustebinti savo mylimuosius.

Virtuvės šefas Rokas Vasiliauskas. Roberto Daskevičiaus nuotr.


Valentino dieną „Monte Pacis“ šefas Rokas Vasiliauskas apibūdina kaip gražią, tačiau šiek tiek išpūstą šventę. „Tačiau jeigu ji svarbi mūsų antrosioms pusėms, turi būti svarbi ir mums, vyrams“, – šypsosi pašnekovas. Deja, kaip paaiškina šefas, galimybės šią dieną paruošti mylimam žmogui ypatingą staigmeną yra ribotos: „Nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro tenka suktis virtuvėje ir stebinti kitas poras, kurios Valentino dienos ateina atšvęsti į restoraną. Dažniausiai po ilgų dienos darbų belieka rinktis klasiką – šampanas, gėlės, braškės, kartais ir kokie sūriai ar kitokie užkandžiai, kuriuos reikia tik supjaustyti“.

Vis dėlto, patikina, kad turėdamas laiko, mielai paruoštų pilną vakarienę žvakių šviesoje su skirtingais priderintais vynais ir šampanu. „Negaliu pasakyti, ką gaminčiau, nes neturiu standartų, ką ruošti vienai ar kitai progai. Dažniausiai renkuosi iš sezoninių produktų, kurių pavyksta gauti turguje ar parduotuvėje“.

Konditerė Toma Piskarskaitė.


Kad meilės diena, kaip ir kitos šventės, šios profesijos atstovams reiškia didesnį svečių antplūdį ir ilgesnes darbo valandas, pritaria ir „Amandus“ konditerė Toma Piskarskaitė: „Valentino dieną restoranai būna perpildyti, dažnai net prieš kelias savaites šiai dienai nebebūna likę laisvų staliukų. Taigi „nukenčia“ virėjų bei konditerių artimieji“.

Tačiau konditerė žada mylimąjį nustebinti dar prieš dienos darbus. „Savo sužadėtinį lepinu šilkiniais varškėtukais su parmezano sūriu ir šalavijų padažu. Jis didesnis miegalius nei aš, tad staigmenas lengviausia ruošti rytais. Taip pat ryte ruošiu desertą, kuris bus valgomas vakare, nes jam reikia laiko sustingti. Šį desertą galima gaminti netgi dieną prieš“, – pasakoja pašnekovė.


Tomos Piskarskaitės virto šokolado kremas

(paruošite vos per 5 minutes!)

Jums reikės:

  • 250 g plakamosios grietinėlės

  • 70 g 56% juodojo sokolado

  • 20 g 70% juodojo sokolado

  1. Užvirkit