Ar kada nors keptuvėje skrudindami šoninės gabaliukus susimąstėte, kaip šie derėtų su, atrodo, monotoniškiausio skonio produktu – sviestu? Laikas ne mąstyti, o išbandyti! Paskaninto sviesto receptų seriją pradėjome nuo žolelėmis kvepiančio varianto, o dabar pristatome antrąją idėją – pagardinkite jį traškiais šoninės gabaliukais, įmaišykite baravykų miltelių ir vainikuokite paskutiniais vasaros atokvėpiais – darželyje užaugintomis petražolėmis.

Valerijos Stonytės nuotr.
Sviestas su skrudinta šonine ir džiovintais baravykais
Jums reikės:
10 g petražolių
1 skiltelės česnako
50 g karštai rūkytos šoninės
200 g sviesto
5 g baravykų miltelių
žiupsnelio druskos ir pipirų
Susmulkinkite petražoles, česnaką ir šoninę. Šoninę paskrudinkite keptuvėje ir atvėsinkite.
Sumaišykite visus ingredientus.