Įvynioti arba padažyti: 4 tobuli pagardai lietiniams blynams



Galite tai vadinti ir įdaru, ir padažu: tai priklauso nuo to, kaip kas labiau mėgsta. Vieniems patinka kažką skanaus į lietinį blyną įvynioti, kitiems kažkame, kas labai skanu, tą blyną dažyti.

Bet kokiu atveju, keturi geri ir sotūs pagardai prie lietinių blynų laukia Jūsų.



Grybų ir špinatų pagardas



Reikia:

  • 1 poro

  • 1 skiltelės česnako

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 500 g rudųjų pievagrybių

  • Šviežių čiobrelių šakelės

  • 200 g špinatų

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  1. Supjaustykite porą, susmulkinkite česnaką ir pakepkite aliejuje iki gražios gintarinės spalvos.

  2. Ruduosius pievagrybius supjaustykite ketvirtadaliais, sudėkite į keptuvę su porais ir kepkite, kol iškeps grybai.

  3. Nuskabykite čiobrelio šakelę ir suberkite į grybus. Sudėkite špinatus ir kaitinkite, kol nuvys. Pasūdykite ir užberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų.


Vištienos ir moliūgo įdaras


Reikia:

  • 200 g sviestinio moliūgo

  • Aliejaus (kepti)

  • 400 g virtos vištienos

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 2–3 šaukštų skrudintų svogūnų

  1. Moliūgą smulkiai supjaustykite ir trumpai apkepkite aliejuje.

  2. Vištieną susmulkinkite ir sudėkite į tą pačią keptuvę. Viską pasūdykite, įberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir 2–3 min. pakaitinkite. Pagardinkite skrudintais svogūnais.



Humuso įdaras



Reikia:

  • 200 g sausų avinžirnių

  • 1 šaukšto „tahini“ pastos

  • 1 šaukštelio maltos kalendros

  • ½ šaukštelio aitriosios paprikos

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • ½ citrinos sulčių

  1. Užmerkite avinžirnius iš vakaro. Prieš virdami nupilkite vandenį. Virkite avinžirnius, kol suminkštės. Sutrinkite trintuvu. Jei labai tiršta, įpilkite virinto vandens.

  2. Pertrinkite humusą per sietelį. Pakaitinkite visus prieskonius sausoje keptuvėje. Ataušusius sumaišykite su pertrinta avinžirnių mase. Įpilkite aliejaus. Gardinkite druska ir citrinos sultimis.


Sorų kruopų ir ožkų sūrio


Reikia:

  • 1 kriaušės

  • Žiupsnelio Provanso žolelių

  • 2 stiklinių išvirtų sorų kruopų

  • 150 g kreminio ožkų sūrio

  • Medaus (pagal skonį)

  1. Kriaušę nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, iškepkite kartu su Provanso žolelėmis arba mikrobangų krosnelėje, arba patroškinkite kartu su šlakeliu vandens, kol suminkštės.

  2. Sutrinkite kriaušę kartu su sorų koše, pabaigoje įmaišykite ožkų sūrį. Jei reikia, pagardinkite medumi.



Kaip išsikepti plonyčius lietinius, skaitykite ČIA



Skanaus!