Reikia:
Geltonajam humusui:
1 šaukšto sezamo
1 šaukštelio kario
400 g virtų arba konservuotų avinžirnių
2-3 keptų marinuotų geltonų paprikų
30 ml OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus
Druskos
Oranžiniam humusui:
1 šaukšto linų sėmenų
1 šaukštelio saldžios paprikos
400 g virtų arba konservuotų avinžirnių
2-3 keptų marinuotų raudonų paprikų
30 ml OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus
½ citrinos sulčių
Druskos
Purpuriniam humusui:
2-3 šaukštų graikinių riešutų
2 – 3 šaukštų SPILVA marinuotų burokėlių
2 skiltelių česnako
400 g virtų arba konservuotų avinžirnių
30 ml OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus
Druskos
1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo
Tortilijų traškučiai:
Tortilijų
Aliejaus
Druskos
Pipirų
Mėgstamų prieskonių
Geltonasis humusas:
Sezamo sėklas paskrudinkite keptuvėje. Į trintuvo indą sudėkite avinžirnius, paprikas, sezamo sėklas, karį, įpilkite OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejų, viską sutrinkite trintuvu. Pagardinkite druska.
Oranžinis humusas:
Į trintuvo indą sudėkite avinžirnius, paprikas, linų sėmenis, saldžias paprikas, įpilkite OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejų, citrinų sultis, viską sutrinkite trintuvu. Pagardinkite druska.
Purpurinis humusas:
Užmerkite riešutus 2-3 valandoms.Į trintuvo indą sudėkite SPILVA marinuotus burokėlius, avinžirnius, česnaką, įpilkite OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejų, išmirkytus ir nusunktus riešutus, citrinos sultis, viską sutrinkite trintuvu.Pagardinkite druska ir DANSUKKER šviesiuoju sirupu.
*Atidėkite avinžirnių skystį – jo gali prireikti, jei bus sunku sutrinti.
Tortilijų traškučiai:
Tortilijas supjaustykite segmentais, sudėkite viena eile ant kepimo skardos, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, prieskoniais ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite kol gražiai apskrus.
Comments