top of page

Įvairiaspalvis humusas


Reikia:


Geltonajam humusui:

  • 1 šaukšto sezamo

  • 1 šaukštelio kario

  • 400 g virtų arba konservuotų avinžirnių

  • 2-3 keptų marinuotų geltonų paprikų

  • 30 ml OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus

  • Druskos

Oranžiniam humusui:

  • 1 šaukšto linų sėmenų

  • 1 šaukštelio saldžios paprikos

  • 400 g virtų arba konservuotų avinžirnių

  • 2-3 keptų marinuotų raudonų paprikų

  • 30 ml OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus

  • ½ citrinos sulčių

  • Druskos

Purpuriniam humusui:

  • 2-3 šaukštų graikinių riešutų

  • 2 – 3 šaukštų SPILVA marinuotų burokėlių

  • 2 skiltelių česnako

  • 400 g virtų arba konservuotų avinžirnių

  • 30 ml OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus

  • Druskos

  • 1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • Tortilijų traškučiai:

  • Tortilijų

  • Aliejaus

  • Druskos

  • Pipirų

  • Mėgstamų prieskonių


Geltonasis humusas:

Sezamo sėklas paskrudinkite keptuvėje. Į trintuvo indą sudėkite avinžirnius, paprikas, sezamo sėklas, karį, įpilkite OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejų, viską sutrinkite trintuvu. Pagardinkite druska.

Oranžinis humusas:

Į trintuvo indą sudėkite avinžirnius, paprikas, linų sėmenis, saldžias paprikas, įpilkite OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejų, citrinų sultis, viską sutrinkite trintuvu. Pagardinkite druska.

Purpurinis humusas:

Užmerkite riešutus 2-3 valandoms.Į trintuvo indą sudėkite SPILVA marinuotus burokėlius, avinžirnius, česnaką, įpilkite OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejų, išmirkytus ir nusunktus riešutus, citrinos sultis, viską sutrinkite trintuvu.Pagardinkite druska ir DANSUKKER šviesiuoju sirupu.

*Atidėkite avinžirnių skystį – jo gali prireikti, jei bus sunku sutrinti.

Tortilijų traškučiai:

Tortilijas supjaustykite segmentais, sudėkite viena eile ant kepimo skardos, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, prieskoniais ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite kol gražiai apskrus.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page