
Reikia:
400 g įvairių pomidorų
2 nedidelių burokėlių
120 g salotų mišinio su gražgarstėmis
4–6 riekelių šviesios duonos
1 skiltelės česnako
50 g tarkuoto kietojo sūrio
Saujelės šilauogių
90 ml aliejaus
1 šaukštelio smulkintų čiobrelių
1 šaukštelio smulkintų bazilikų
30 ml baltojo vyno acto
1 šaukštelio cukraus
Žiupsnelio druskos
Burokėlius supjaustykite labai plonai ir plonu sluoksniu paskleiskite kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Pašlakstykite aliejumi ir labai plonai, lyg bertumėte druską, pirštais pabarstykite cukrumi. Dėkite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 10–15 min.
Duonos riekeles pašlakstykite aliejumi ir sudėkite į skardą – paskrudinkite orkaitėje, po to išimkite, kiekvieną riekelę patrinkite česnako skiltele, užberkite sūrio ir dar kartą šaukite į orkaitę, kol sūris išsilydys.
Sumaišykite likusį aliejų, actą, žoleles ir druską.
Supjaustykite pomidorus, sudėliokite salotų lapus, ant jų – pomidorus ir burokėlių riekeles. Pašlakstykite užpilu.
Patiekite su skrebučiais. Jei pageidaujate saldžiau, užberkite uogų.
Skanaus!