top of page

Žingsnis po žingsnio: gaminame Kijevo kotletą


Visi žino, kas yra Kijevo kotletas. Ar visi galvoja, kad galėtų jį pagaminti namuose? Tikrai ne, nes gajus įsitikinimas, kad tai nėra lengva.


Priminsime, kad Kijevo kotletas – tai įdarytas sviestu ir apvoliotas vištienos krūtinėlės kepsnys su kauliuku. Kepant sviestas išsilydo, suteikia sultingumo ir pakeičia padažą.

Kai jį gaminti, konsultuoja ir žingsnis po žingsnio rodo virtuvės šefė Honorata Lyndo.



Kijevo kotletas gaminamas iš krūtinėlės, tad iš vieno viščiuko išeina 2 kotletai su kauliuku. Likusią viščiuko dalį panaudokite kitiems patiekalams ruošti.


Reikia:

  • 1 viščiukas

  • 60 g sviesto

  • druskos

  • 1 kiaušinis

  • miltų ir džiūvėsėlių (apvolioti)


1. Nuimkite filė kartu su sparneliu. Nupjaukite sparnelį per pirmąjį sąnarį – palikite vieną kauliuką. Nuimkite mėsą nuo kauliuko, o nuo visos mėsos – odelę.


2. Atskirkite didžiąją ir mažąją filė.


3–4. Pjaustymo lentelę pašlakstykite vandeniu, ant jos sudėkite filė, pabarstykite druska, uždenkite maistine plėvele ir išmuškite abudu gabaliukus. Į išmuštą mažąją filė suvyniokite sviestą.


5. Ant išmuštos didžiosios filė uždėkite suvyniotą sviestą.


6. Padėdami peiliu suformuokite pailgą kotletą. Palaikykite jį šaldytuve maždaug 10–15 minučių.


7. Apvoliokite kotletą miltuose.


8. Apvoliokite kotletą kiaušinio plakinyje.


9. Apvoliokite kotletą džiūvėsėliuose.


10. Suformuotą kotletą palaikykite šaldytuve 15–20 minučių.

11. Įkaitinkite aliejų ir gruzdinkite, o paskui baikite kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, arba iki 145 °C temperatūros įkaitintame aliejuje gruzdinkite 15 minučių.

12. Patiekite su mėgstamu arba su klasikiniu garnyru.



Sėkmės ir skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page