top of page

Šokoladiniai Agnės Grudytės ir Ievos keksiukai

Aktorė Agnė Grudytė prisipažįsta mėgstanti gaminti viską, išskyrus... Desertus. Jeigu galiu jų negaminti, tai ir negaminu. Tačiau dukra Ieva nuo mažens vis prašo manęs iškepti šokoladinių keksiukų su šokoladu ir vyšniomis viduje. Anksčiau, kai prisiruošdavau, jai būdavo šventė. Tačiau, kai dukra paūgėjo, pasakiau jai: Išsikepk pati!" Ji taip ir padarė, ir dabar mes namuose ją vadiname desertų karaliene!"

Šiais keksiukais dvylikametė Ieva šeimyną lepina bent keliskart per savaitę. Išmėginkite ir Jūs!


Asmeninio archyvo nuotr.

Reikia:

  • 120 g kambario temperatūros sviesto

  • 200 g smulkaus cukraus

  • 185 g miltų

  • 1 arbatinio š. kepimo miltelių

  • 2 kiaušinių

  • 125 ml pieno

  • 4 v. šaukštų kakavos

  • plytelės juodojo šokolado


  1. Sviestą ištrinti su cukrumi iki purios masės.

  2. Įmušti vieną kiaušinį, išsukti iki purios masės.

  3. Įmušti antrą kiaušinį, vėl išsukti.

  4. Supilti pieną, suberti išsijotus miltus, kepimo miltelius, kakavą.

  5. Išmaišyti iki vientisos masės, suberti mažais gabalėliais skaldytą juodąjį šokoladą.

  6. Keksiukus kepti 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.


Skanaus!


TAIP PAT SKAITYKITE:

Naujausi įrašai

bottom of page