top of page

Šlovė mažiems malonumams, nuo kurių prasideda dideli pokyčiai: kava su atsakomybe

Nors daug kas pasaulyje jau yra automatizuota, bet esti dalykų, kurie vis dar atliekami taip, kaip seniau – rankomis. Būtent taip surinkta nauja kavinėse „Vero Cafe“ pasirodžiusi rūšinių kavos pupelių rūšis „Para Ela“. VMGonline.lt plačiau pasakoja, kuo ji išsiskiria.

Išnešiota derlingos Brazilijos žemės, lepinta saulės, su meile nuskinta ir kruopščiai surūšiuota vietinių moterų rankomis. Tomis pačiomis, kurios kamšo vakarais vaikų antklodes, laisto gėles, siuva vyrų marškinių sagas, laimina paliekant namus ir niekada nepavargsta. Tai – „Para Ela“. Kava, kurią paruošė moterys.


Jos pavadinimas nestebina. Išvertus į lietuvių kalbą jis reiškia „Jai“. Kompleksiško kūno kavos skonių paletėje – marcipanai ir karamelė, žaismingai persipinantys su kakava, kol galiausiai juntamos prinokusių slyvų natos. Jos poskonis saldus.


Tačiau svarbu ne tik tai. Ši kava – socialinis projektas, turintis misiją kurti šviesesnę ateitį Brazilijos pietvakariuose gyvenančiai Campos Altos bendruomenei. Anot projekto sumanytojo José Maria de Oliveria, kava gali ne tik garsinti regioną, bet ir pasitarnauti mažinant pajamų nelygybę, kuri Brazilijoje ypač ryški. Kavamedžių derliaus sezonui atėjus ir įdarbinus vietos moteris, jų pajamų lygis tuo metu pakilo net iki 85 proc.

Dar vienu vietos pasididžiavimu tapo „Para Ela“ Micro Lot (itin riboto kiekio elitinių pupelių atrinkimo) projektas. Jo metu „Fazenda Serrinha“ ūkyje pirmą kartą panaudota inovacija – džiovinimo loviai. Šis žmogus žino – poveikį vietos bendruomenei galima padaryti nuoširdžiu darbu, o tradicijas derinant su inovacijomis nuversti kalnus. „Fazenda Serrinha“ viskas sukonstruota paties šeimininko rankomis.

Kavos kultūrą puoselėjantys „Vero Cafe“ vieninteliai Lietuvoje kiekvieną sezoną siūlo paragauti vis kitos rūšinės kavos. Kiekvienoje naujoje rūšyje siekiama pasiūlyti tris dalykus iškart – skonį, patirtį ir kultūrą. Ši išskirtinio skonio ir riboto tiražo kava jau pristatyta jos mylėtojams Lietuvoje. Į atvirą jos degustaciją Kaune netgi atvyko „Fazenda Serrinha“ ūkio atstovai – Ronaldo Azzi ir Bernando Melo Soares.

„Para Ela“ jau galima paragauti bei įsigyti visose „Vero Cafe“ kavinėse.

Naujausi įrašai

bottom of page