top of page

Šiuolaikinio žmogaus kasdienybė: maistą į namus visai dienai pristatančios įmonės



Maistas pristatomas į namus iš įvairiausių restoranų tiesiog paskambinus ar užsisakius internetu – jokia naujiena, greičiau pasenusi ir lėta paslauga, kuria naudojamės dažniausiai greitajam maistui užsisakyti. Tačiau pastaruoju metu į rinką gana stipriai ir greitai veržiasi įvairiausios įmonės, pristatančius sveikus maisto rinkinius dienai. Sportuojantiems, lieknėjantiems, propaguojantiems sveiką gyvenseną ar tiesiog neturintiems laiko (o gal ir nemėgstantiems) gaminti. Į pagalbą skuba tie, kuriems sveika mityba yra neatsiejama jų gyvenimo dalis: sava išmintimi ir skanumynais jie trokšta pasidalyti su kitais. Pristatome įmones, kurios Lietuvoje teikia tokias paslaugas. Galbūt jų paslaugos bus jums tai, ko šiuo metu labai reikia.

21 DIENA

Tai – pirmoji tokio tipo įmonė Lietuvoje. Živilė Jokimčiūtė kartu su žinoma dietologe Vaida Kurpiene sujungė pajėgas ir sukūrė bendrą projektą, skatinantį lieknėti sveikai ir skaniai. „21 dieną“ Živilė įkūrė, kai panašiu principu, neprievartaudama savęs ir protingai valgydama, numetė net 10 kilogramų. Girdėdama, kaip aplinkiniai skundžiasi laiko stoka sveikai mitybai, Živilė pamanė, kad galėtų jiems pagelbėti pristatydama sveiką maistą visai dienai. Bendradarbiaudama su V. Kurpiene, moteris sukūrė skanius, sočius, tačiau sveikus receptus. Pagrindinis „21 diena“ išskirtinumas – daugybė daržovių, kurias mes ne visada mokame (ir, tiesą sakant, ne visada norime) skaniai paruošti.

Programos: pagal pasirinktą dienos kalorijų normą – 1200 kcal, 1600 kcal ar 2000 kcal. Mažai sportuojančioms moterims rekomenduojama rinktis 1200 kcal, vyrams – 1600 kcal. Sportuojančioms moterims patartina rinktis 1600 kcal, o vyrams – 2000 kcal.

Opcija vegetarams: nenurodyta.

Rekomenduojamas laikotarpis: 15 dienų akivaizdiems rezultatams.

Kaina: vienam asmeniui vienai dienai – 16,20 Eur.

Užsakymas: tik elektroniniu paštu (greitai atsiras elektroninė parduotuvė).

Pristatymas: tik Vilniuje darbo dienomis. Pristatymo kaina – 3,50 Eur. Yra galimybė maistą atsiimti patiems nuo 7 val.

Internetinė svetainė: http://www.21diena.lt/


FOOD 4 YOU

Ši įmonė dirba tik nuo rugsėjo, tačiau jaučia didžiulį susidomėjimą sveika gyvensena ir sveiku maistu. „Food 4 You“ įsikūrę Klaipėdoje ir yra vieninteliai tokią paslaugą tiekiantys šiame mieste. Mindaugas Vilkas yra ne tik „Food 4 You“ vadovas, bet ir asmeninis treneris, vadovaujantis dar ir sporto klubų tinklui, taigi, sveika gyvensena jam yra neatsiejama gyvenimo būdo dalis. Kurdamas įmonę Mindaugas ne tik naudojosi savo žiniomis bei patirtimi, bet ir konsultavosi su kitais sporto treneriais, su dietologais, net kardiologais. „Food 4 You“ orientuojasi į sveiką ir skanų maistą bei skatina žmones mažiau laiko praleisti virtuvėje, nesėdėti namie ir vietoje to išeiti pajudėti.

Programos: pagal pasirinktą dienos kalorijų normą – 1000 kcal (dienai – 14 Eur), 1200 kcal (dienai – 15 Eur), 1400 kcal (dienai – 17 Eur) ar 2000 kcal (dienai – 19 Eur). Kaip ir „7pack“ svetainėje, yra integruota kalorijų skaičiuoklė, pagal kurią galima sužinoti sau reikalingas kalorijas. Galima užsisakyti ir meniu darbo dienos metu (programa vadinasi „Fit“), jį sudaro užkandis, pietų porcija ir salotos arba sriuba, kaina 12 Eur dienai.

Opcija vegetarams: nenurodyta. Dėl alergenų būtina nurodyti asmeniškai prieš užsakant.

Užsakymas: internetinės svetainės elektroninėje parduotuvėje.

Pristatymas: tik Klaipėdoje darbo dienomis. Pristatymo kaina – 2 Eur dienai.

Internetinė svetainė: http://food4you.lt/


7PACK

„7pack“ veikla prasidėjo nuo asmeninių problemų: sportininkas Mindaugas Katelynas pajuto, kad norint daug, sveikai ir skaniai pasigaminti maisto ir dar atrasti laiko sportuoti yra per didelis iššūkis, Mindaugas jautė, kad virtuvėje praleidžia per daug laiko. Taip kilo paprasčiausia idėja: o kas, jeigu būtų kažkas, kasdien pristatantis maistą į namus, neišleidžiant krūvos pinigų ir negaištant laiko maisto prekių parduotuvių eilėse. Nuo tada „7pack“ tapo jau turbūt žinomiausia tokias paslaugas tiekiančia įmone tiek Vilniuje, tiek Kaune. „7pack“ mano, kad maistas turi būti skanus, tačiau jį (net ir desertus!) gamina nenaudojant jokio cukraus ir kasdien pristato šviežią ir vis kitokį. Be to, „7pack“ maistą pristato šaltkrepšyje, kurį lengva vežtis su savimi į darbą, sporto klubą ar bet kur kitur, kur tik norisi valgyti.

Programos: pagal kalorijas. Internetinėje „7pack“ svetainėje yra integruota kalorijų skaičiuoklė, skirta sužinoti, kiek individualiam asmeniui reikia gauti kalorijų per parą, atsižvelgiant į amžių, ūgį, svorį, fizinį aktyvumą ir norimus pasiekti tikslus. Pasinaudojus skaičiuokle, ji nukreipia į tam tikrą programą.

Grožio – 1200 kcal dienai. Skirta nedaug judantiems ir norintiems numesti svorio. 3 patiekalai ir 2 užkandžiai, kaina – 13 Eur dienai (užsakant mėnesiui. Užsakant dienai - 16 Eur, dviem savaitėms - 14 Eur dienai).Sveikatos – 1800 kcal dienai. Skirta norintiems palaikyti normalų kūno svorį arba daug sportuojantiems bei siekiantiems suvartoti nedaug kalorijų ir sulieknėti. 3 patiekalai ir 2 užkandžiai. 18 Eur dienai (užsakant mėnesiui. Užsakant dienai - 21 Eur, dviem savaitėms - 19 Eur dienai).Sporto - 2800 kcal dienai. Skirta daug sportuojantiems ir norintiems palaikyti raumeninę masę. 3 patiekalai ir 3 užkandžiai. 23 Eur dienai (užsakant mėnesiui. Užsakant dienai - 26 Eur, dviem savaitėms - 24 Eur dienai).

Papildomos paslaugos: už 2 Eur dienai pašalinami nepageidaujami produktai arba alergenai. Galima užsisakyti ir rinkinį profesionalams sportininkams (didelio kaloringumo meniu), šis rinkinys užsakomas tik paskambinus kontaktiniu telefonu.

Opcija vegetarams: yra.

Užsakymas: atliekamas „7pack“ internetinėje svetainėje, elektroniniu paštu arba telefonu.

Pristatymas: Vilniuje ir Kaune tik darbo dienomis. Pristatymo kaina – 2 Eur dienai. Pristatoma iš vakaro ir nuo pat ankstyvo ryto pasirinktu metu.

Internetinė svetainė: http://www.7pack.lt/


CHAMPIONS SPORTS & FOOD

Tai – sportuojantiems skirti maisto paketai, tačiau, kaip sako patys įmonės darbuotojai, čempionai juk gali būti įvairūs – sporte, versle, šeimoje. „Champions Sports & Food“ parduotuvė yra įsikūrusi „Gym Plius“ sporto klube, tad akivaizdu, kad įmonė orientuojasi būtent į sportuojančius klientus. Valgiaraštis yra sudaromas kartu su sporto dietologais. Jau netrukus planuojama nauja subalansuoto maisto linija, orientuotą į išrankesnį ir įdomesnių skonių bei receptūrų ieškantį klientą. „Champions Sports & Food“ leidžia užsisakyti mitybos programas ilgam laikui arba atskirus patiekalus iš jų meniu, kurį galima rasti svetainėje – taip ši įmonė atsižvelgia į kiekvieno kliento asmeninį skonį. Prie individualių patiekalų yra nurodomos ne tik kainos, bet ir kalorijos, tad jei norite tik vieno patiekalo su ribotu kalorijų skaičiumi, „Champions Sports & Food“ yra skirta kaip tik jums.

Programos:

„Light“ programa skirta lieknėjantiems. Trijų patiekalų kaina dienai – 10,50 Eur.„Regular“ – formos palaikymui sportuojantiems. Keturių patiekalų kaina dienai – 15,30 Eur.„Animal“ – maksimalių rezultatų siekiantiems sportininkams. Penkių patiekalų kaina dienai – 19,40 Eur.

Kiekviena programa leidžia meniu susidaryti patiems, t. y. pasirinkti patiekalus kiekvienam valgymui.

Opcija vegetarams: nenurodyta.

Užsakymas: internetinės svetainės elektroninėje parduotuvėje.

Pristatymas: tik Vilniuje darbo dienomis. Pristatymo kaina priklauso nuo paties užsakymo. Galima atsiimti „Champions Sports & Food“ parduotuvėje.

Internetinė svetainė: http://championsfood.lt/


HEALTHSTATE

Tai – bene naujausia ir daugiausiai programų siūlanti paslauga visiems gyvenimo ritmams ir įvairiems tikslams pasiekti. Idėja gimė greitai, tačiau jos įgyvendinimas užtruko, kadangi, skirtingai negu konkurentai, kurie paprastai virtuvę nuomojasi ar perka paslaugas iš maisto gamybos įmonių, įkūrė savo maisto gamybos cechą. „Healthstate“ išsiskiria tuo, kad dirba 7 dienas per savaitę, taigi jie leidžia savo klientams maistu nesirūpinti ir savaitgaliais, be to, taip nekyla pagundų ir greičiau matosi progresas. „Healthstate“, kaip ir „7pack“, maistą pristato šaltkrepšiuose, kurie, net ir nelaikant maisto šaldytuve, leidžia išlaikyti patiekalus šviežius net iki 4 valandų.

Programos:

intensyvaus svorio mažinimo programa skirta pasiekti maksimalių rezultatų per trumpiausią laikotarpį. Rekomenduojamas programos laikas – 7–14 dienų. 5 valgymai per dieną. Moterims – 1100 kcal (12,90 Eur), vyrams – 1400 kcal (14,50 Eur).tolygaus svorio mažinimo programa mėgstantiems skanų ir sotų maistą, tačiau siekiantiems neturėti antsvorio. Tinka po intensyvaus svorio mažinimo programos, ilgam laikotarpiui. Moterims – 1400 kcal (14,50 Eur), vyrams – 1800 kcal (17,50 Eur).programa sportuojantiems skirta priaugti raumenų masės pradedantiems sportuoti ir išlaikyti raumenų masę jau patyrusiems sportininkams. 6 valgymai per dieną. Galima rinktis iš dviejų variantų: 2500 kcal (22,50 Eur) ir 3000 kcal (23,50 Eur). Šios programos kaloringumas padidintas intensyviau sportuojantiems.sveiko organizmo programa skirta norintiems palaikyti esamą svorį ir puikiai jaustis. 6 patiekalai, trys pagrindiniai ir trys užkandžiai. 1600 kcal (nuo 17,50 Eur) arba 2000 kcal (nuo 19,50 Eur), kalorijų kiekį galima pasirinkti tiek moterims, tiek vyrams.individualus racionas – sudaromas individualus meniu atsižvelgiant į kliento fiziologiją ir pageidavimus. Yra galimybė keisti produktus ir patiekalus, ypač tinka daug kam alergiškiems žmonėms. Kaina priklauso nuo sudaryto meniu.

Opcija vegetarams: vegetarams yra skirta visa mitybos programa, kurios meniu visai nėra mėsos. Į racioną įeina pieno produktai, pagal pageidavimą į racioną gali būti įtraukti ir kiaušiniai, žuvis ar jūros gėrybės. 6 patiekalai, trys pagrindiniai ir trys užkandžiai. 1600 kcal (nuo 19,50 Eur) ir 2000 kcal (nuo 20,50 Eur) pasirinktinai.

Papildomos paslaugos: šaltai spaustų sulčių programos, kurias galima kombinuoti su mitybos programomis. Galima rinktis iš 3 programų: „Detox Light“ (programa naujokams, pirminis valymasis nuo toksinų), „Detox Medium“ (jau bandžiusiems programą, intensyvesnis valymasis nuo toksinų) ir „Detox Advanced“ (galingiausia programa, inicijuojanti giluminį organizmo valymą). Programas sudaro 6 sulčių buteliukai po 470 ml, kaina – 20,90 Eur vienai dienai. Taip pat yra dvi programos kiekvienai dienai, ne valomosios, tai – „Mama’s Choice“, skirta papildyti maisto racioną būsimoms mamytėms, bei „Energy Shot“ – visiems skirta programa maisto raciono pildymui. Šias abi programas sudaro 4 buteliukai po 250 ml sulčių.

Užsakymas: internetinės svetainės elektroninėje parduotuvėje.

Pristatymas: tik Vilniuje darbo dienomis ir savaitgaliais. Pristatymo kaina darbo dienomis – 2 Eur dienai, savaitgaliais – 3 Eur dienai.

Internetinė svetainė: http://www.healthstate.lt/


Naujausi įrašai

bottom of page